11 травня,
17:30
Потіште найріднішу на День матері: рецепти тортів, які їй точно сподобаються
Чудовим подарунком на День матері може бути торт, виготовлений власними руками. Скористайтеся цими простими рецептами, і все точно вдасться.
Далі ви знайдете рецепти тортів тирамісу, бананового та медівника, інформує Смачно 24. Обирайте, який їй більше сподобається.
Буде смачно Не сирник і не чизкейк: який смачний пляцок можна приготувати з домашнім сиром
Торт тирамісу
- Час: 4 години
- Порції: 4 – 6
– 300 грамів печива савоярді;
– 500 грамів маскарпоне;
– 300 мілілітрів холодних вершків 33% ;
– 12 грамів желатину;
– 100 мілілітрів води;
– 120 грамів цукрової пудри;
– 200 мілілітрів міцної кави;
– 50 мілілітрів лікеру Амарето.
Для декору:
– 200 мілілітрів холодних вершків 33%;
– 30 грамів цукрової пудри;
– какао.
Приготування:
- Заваріть міцну каву, охолодіть її та додайте лікер.
- ️Желатин залийте холодною водою.
- ️Форму діаметром 21 сантиметрів вкрийте пергаментом. У печива підріжте кінці та викладіть по стінках форми. Низ також заповніть савоярді, їх відразу можна змочити в каві чи легенько полити нею зверху.
- ️Вершки збийте з цукровою пудрою до стійких піків, а маскарпоне збийте до однорідності.
- ️Желатин розтопіть в мікрохвильовці чи на водяній бані, додайте до маскарпоне і добре перемішайте чи збийте до однорідності.
- Додайте збиті вершки та перемішайте масу силіконовою лопаткою.
- Половину крему викладіть на савоярді, всередину покладіть савоярді, просочені кавою, і закрийте іншою половиною крему.
- Накрийте плівкою і відправте в холодильник на 4 – 5 годин чи на ніч.
- Торт прикрасьте кремом зі збитих з цукровою пудрою вершків і посипте какао.
Приготуйте на День матері смачний торт / Фото Depositphotos
Торт з бананами без випікання
- Час: 2 – 3 години
- Порції: 6 – 8
– 185 грамів пісочного печива;
– 75 грамів вершкового масла;
– 2 банани;
– 20 грамів желатину;
– 100 мілілітрів води (для замочування желатину);
– 600 грамів йогурту;
– 100 мілілітрів вершків 20%;
– цукор до смаку;
– 1 упаковка желе.
Приготування:
- Печиво подрібніть до стану крихти. Розтопіть вершкове масло, перелийте його до печива та перемішайте.
- На дно форми викладіть пергамент, зверху сформуйте корж з печива. Поставте у холодильник на 10 хвилин.
- Наріжте банани та викладіть їх на основу з печива. Поверніть у холодильник ще на 10 – 20 хвилин.
- Желатин залийте водою, дайте набухнути 20 хвилин. Далі розтопіть його, але не кип'ятіть. Влийте вершки, перемішайте, перелийте до йогурту і знову перемішайте.
- Дістаньте форму з печивом і бананами з холодильника, перелийте туди сирну масу. Поставте у холодильник до застигання.
- Приготуйте желе за інструкцією на упаковці. Холодне желе вилийте на торт. Поставте у холодильник до повного застигання.
Медівник
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 8
– 120 грамів вершкового масла;
– 90 грамів меду;
– 120 грамів цукру;
– 1 чайна ложка соди;
– 2 яйця;
– 200 грамів борошна.
Інгредієнти для крему:
– 600 грамів сметани;
– цукрова пудра.
Приготування:
- Вершкове масло, цукор та мед розтопіть на вогні, постійно помішуючи. Додайте соду та перемішайте все декілька хвилин.
- Залиште трішки вистигнути та вмішайте по одному яйця. Додайте борошно та перемішайте.
- Викладіть у стандартну форму від духовки, розрівняйте тонким шаром.
- Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 10 – 13 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки.
- Розділіть корж на чотири частини чи зробіть подвійну порцію і поділіть на дві частини
- Збийте сметану та цукор. За бажанням можна додати загущувач для сметани.
- Перемастіть тортик і залиште настоятись.
- Зверху присипте подрібненим пісочним печивом.
Смачного!