Смачні рецепти тушкованої капусти на Святвечір: з чорносливом, грибами та квасолею

4 січня 2021, 16:15
Читать новость на русском

Традиційно на Святвечір готують пісні страви. Пропонуємо до вашої уваги рецепти тушкованої капусти. Проста і легка страва буде до вподоби усім.

SmachnoNews підготував для вас підбірку рецептів тушкованої капусти до Святвечора та Різдва: з чорносливом, грибами, квасолею. Страва легко готується та не займе у вас багато часу.

Читайте також Рецепт смачної куті на Святвечір і Різдво з пшениці

Тушкована капуста з чорносливом

Тушкована капуста

Інгредієнти:
– 250 г капусти білоголової;
– 1 цибуля;
– 50 г чорнослив;
– 20 г вершкового малса 82%;
– 3 ст. л соняшникової олії;
– 30 г волоських горіхів;
– 2 ст. л лимонного соку;
– сіль, перець.
  1. Для приготування страви помийте капусту, нашаткуйте. Почистіть цибулю, наріжте скибочками.
  2. На пательні на вершковому маслі обсмажте капусту, додайте сік лимону.
  3. Чорнослив помийте, залийте окропом на 15 хвилин. Через сито злийте воду, наріжте соломкою.
  4. Волоські горіхи, почистіть, підсушіть у духовці, подрібніть ножем.
  5. У каструлю викладіть капусту, додайте води, цибулю, сіль, перець, чорнослив. Тушкуйте на малому вогні на соняшниковій олії 35 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку, задекоруйте горіхами.

Тушкована капуста з грибами

Тушкована капуста з грибами

Інгредієнти:
– 200 г грибів (печериці);
– 250 г капусти білоголової;
– 1 цибуля;
– 2 моркви;
– 3 ст. л соняшниквої олії;
– лавровий лист;
– сіль, перець.
  1. Для приготування страви помийте гриби, наріжте скибочками. Капусту нашаткуйте. Помийте, почистіть від шкірки моркву, натріть на тертці, цибулю – наріжте скибочками.
  2. У каструлі викладіть капусту, додайте води, цибулю, моркву, гриби, сіль, перець, лайвровий лист. Тушкуйте на малому вогні до готовності. Викладіть на тарілку.

Тушкована капуста з квасолею

Тушкована капуста з квасолею

Інгредієнти:
– 150 г квасолі;
– 250 г капусти білоголової;
– 2 цибулі;
– 2 морквини;
– 3 ст. л томатної пасти,
– 2 ст. л соняшникової олії;
– сіль, перець.
– лавровий лист;
– петрушка.
  1. Для приготування страви заздалегідь помийте суху квасолю, залийте водою, залиште на ніч. Відваріть квасолю до готовності, промийте водою.
  2. Капусту нашаткуйте, додайте сіль, перемішайте.
  3. Моркву, цибулю почистіть, наріжте скибочками. Обсмажте на пательні до золотої скоринки. Далі додайте капусту, перемішайте.
  4. У мисці змішайте капусту з квасолею, додайте томатної пасти, сіль, перець, лавровий лист. У каструлі поставте на маленький вогонь, тушкуйте 25 хвилин. Викладіть на тарілку, задекоруйте листям петрушки. Смачного!