26 лютого,
14:29
Готуємося до посту – рецепт риби з овочами
Джерело:
Яна СтанішевськаДо Великоднього посту залишилися лічені дні, і ми пропонуємо вам спробувати приготувати ніжну білу рибу з овочами, аби не порушувати його.
Вже з 27 лютого у християн розпочнеться Великий Великодній піст. Під час нього потрібно обмежити, або й зовсім виключити зі свого раціону м'ясо, частково (у певні дні) молочні продукти.
Читайте також Легко та швидко: курячий шніцель із хрусткою скоринкою всього за 5 хвилин
Щоб полегшити завдання з вибором страв, ми підготували рецепт білої риби з овочами, яку ви приготуєте без перебільшення за 10 хвилин.
Така страва відмінно підійде до вечері, чи обіду й розрахована на чотири порції. Вистачить всім!
Рецепт риби з овочами на сковорідці
- Час: 10 хвилин
- Порції: 4
– 700 – 800 грамів риби (палтус, хек чи тріска);
– 3 зубчики часнику;
– 50 грамів оливок;
– 50 грамів каперсів;
– чилі перець;
– 1 банка томатів у власному соку;
– улюблені трави чи зелень;
– 200 грамів оди чи вина;
– оливкова олія;
– сіль.
Приготування:
- Розігріваємо сковорідку з оливковою олією та обсмажуємо довільно нарізаний часник, чилі. Через секунд 30 додаємо нарізані оливки та каперси, та за хвилину додаємо томати або консервовані помідори.
- Додаємо спеції (чорний перець, коріандр), дрібка цукру і вливаємо бульйон. Доводимо до кипіння й викладаємо рибу, занурюючи. Досить великими шматками.
- Накриваємо кришкою й тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин. Потім посипаємо петрушкою та ще тушимо 3 хвилини. Все під кришкою.
- Викладаємо на тарілки та насолоджуємося.
Смачного!