Пиріг зі спаржею – це неймовірна смачна страва, яка підійде як на перекус чи обід, так і зможе стати справжнім гастрономічним відкриттям на святковому столі.

Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю

Таку страву можна подавати як гарячою, так і холодною.

Рецепт пирога зі спаржі

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • Спочатку окремо випікаємо тісто. Розкачуємо на пергаменті до розміру деко і проколюємо виделкою, щоб тісто рівномірно підіймалося. Температура випікання 180 градусів, час 20 – 23 хвилини.
  • Вершкове масло прогріваємо з борошном до початку зарум’янення, охолоджуємо і заливаємо сумішшю молока та вершків, інтенсивно помішуємо і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і натираємо туди 100 грамів сиру.
  • Натираємо також мускатний горіх і за бажанням можна додати чебрець.
  • ️Спаржу зачищаємо, щоб зняти неїстівну шкірочку.
  • На готове тісто викладаємо соус, на нього сиру спаржу, зверху порізаний бекон та чебрець, дотираємо залишки сиру і поливаємо оливковою олією.
  • Випікаємо в духовці 25 – 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Смачного!