Кулінарний експерт Євген Клопотенко підготував рецепти рибних страв та поділився на офіційному сайті. Надзвичайно смачні страви чудово підійдуть до святкового меню – короп із фенхелем, стейк лосося, філе минтая із ніжним голландським соусом.
Читайте також Що приготувати з червоної риби: смачні рецепти
Стейк лосося із голландським соусом
- Ретельно помийте стейк лосося водою, просушіть на паперовому рушнику. Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Стейк посипте сіллю, перцем з обох сторін, полийте соком половини лимона, скропіть соняшниковою олією, перекладіть в деко та відправте запікатись на 15 хвилин.
- Для приготування голландського соусу змішайте два яєчних жовтки із сіллю, соком лимона, розігрійте у мисці на водяній бані на маленькому вогні до 70 градусів, помішуйте суміш, додайте 50 г м’якого вершкового масла, змішайте до повного розтанення масла.
Важливо! Готуйте соус 1-1,5 хвилини, не перенагрівайте суміш. Залиште соус при кімнатній температурі до повного охолодження. - Витягніть теплий стейк лосося з духовки, викладіть на тарілку, полийте соусом.
Стейк лосося із соусом
Запечений короп із фенхелем
- Ретельно помийте рибу водою, просушіть на паперовому рушнику, почистіть від луски, виріжте нутрощі, видаліть зябра.
- Корінь фенхелю ретельно помийте, обсушіть та наріжте скибочками.
- Рибу замаринуйте в солі, чорному перці, скропіть рослинною олією, соком половинки лимона, розріжте короп, в середину покладіть паличку кориці, додайте скибочки фенхелю, насіння фенхелю, перекладіть в деко. Духовку розігрійте до 175 градусів та відправте запікатись в духовку на 40 хвилин.
- Витягніть рибу з духовки, викладіть на тарілку.
Запечений короп із фенхелем
Філе минтая із голландським соусом і яблуком
- Ретельно помийте рибу водою, просушіть на паперовому рушнику.
- Рибу розріжте навпіл, посипте сіллю, перцем, скропіть соком половини лимона.
- Запаніруйте рибу у 3 ст. л манки з обох сторін. Розігрійте пательню, обсмажте декілька хвилин рибу на вершковому маслі.
- Духовку розігрійте до 180 градусів, перекладіть рибу в деко та відправте запікатись на 10 хвилин.
- Для приготування голландського соусу змішайте два яєчних жовтки із сіллю, соком лимона, розігрійте у мисці на водяній бані на маленькому вогні до 70 градусів, помішуйте суміш, додайте 50 г м’якого вершкового масла, змішайте до повного розтанення масла. Важливо! Готуйте соус 1-1,5 хвилини, не перенагрівайте суміш. Залиште соус при кімнатній температурі до повного охолодження.
- Для приготування гарніру ретельно помийте яблука, наріжте скибочками. Замаринуйте у 100 мл води скибочки яблук, додайте 2 ст. л оцту, цукру, подрібнений кріп та залиште на 10 хвилин.
- Витягніть рибу з духовки. Перед подачею викладіть на тарілку мариновані яблука, зверху теплу рибу, полийте соусом. Смачного!
Філе минтая із соусом