4 лютого,
18:06
Рис по-мексиканськи: рецепт із кукурудзою та горошком
Джерело:
Damn deliciousНабридли макарони та картопля? Тоді час опанувати нову страву! Приготуйте сьогодні рис з овочами – буде розкішний гарнір до м'яса. Та й окремою стравою він піде просто чудово.
Готується ця мексиканська страва за кілька простих кроків і з доступних інгредієнтів. Узимку використовуйте заморожені овочі, а влітку – свіжі.
Читайте також Смачні обіди з куркою на роботу: готуємо імбирно-медові стегна, котлети та ковбаску по-галицьки
Рецепт мексиканського рису з овочами
- Час: 30 хвилин
- Порції: 6
Фото Damn delicious
– 1 столова ложка оливкової олії;
– 2 зубчики часнику;
– 1 цибулина (нарізана кубиками);
– 1½ склянки рису басматі;
– 1 банка томатного соусу;
– 1½ склянки овочевого бульйону;
– 1 склянка замороженої кукурудзи;
– ½ склянки нарізаної кубиками моркви;
– ½ склянки замороженого зеленого горошку;
– ¼ чайної ложки порошку чилі;
– ¼ чайної ложки кмину;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець;
– 2 помідори;
– 2 столові ложки подрібненої свіжої кінзи.
Приготування:
- Розігрійте в сковорідці оливкову олію й обсмажте на ній подрібнені часник та цибулю.
Фото Damn delicious
- Через 2 – 3 хвилини, коли вони стануть прозорими, висипте рис і обсмажуйте його 2 хвилини.
Фото Damn delicious
- Додайте томатний соус та овочевий бульйон. Доведіть суміш до кипіння.
Фото Damn delicious
- Додайте кукурудзу, моркву, горошок, порошок чилі та кмин. Посоліть і поперчіть.
Фото Damn delicious
- Доведіть усе до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте страву під кришкою до готовності рису (13 – 16 хвилин).
- Додайте помідори й перемішайте.
Фото Damn delicious
- Подавайте рис з овочами, прикрасивши дрібно нарізаною кінзою.
Смачного!