Як приготувати різдвяний кекс

  1. З'єднуємо яйця з цукром та ретельно збиваємо міксером, додаємо мед, спеції та вершкове масло – перемішуємо до однорідності.
  2. Заздалегідь подрібніть волоські горіхи блендером та додайте до яєчної маси.
  3. Тоненькою цівкою вливайте в масу темне пиво та продовжуйте збивати міксером.
  4. Додаємо насіння та сухофрукти в масу та перемішуємо. Невеликими порціями додавайте в миску борошно з розпушувачем та перемішуйте. Тісто вийде рідким, тому не хвилюйтеся.
  5. Змастіть деко для випікання вершковим маслом та вилийте тісто. Випікайте кекс при 160 градусах 1 годину. Після приготування виключіть духовку та відхиліть трішки двері, кекс повинен охолодитися в духовці.
  6. Вийміть кекс з форми та полийте невеликою кількістю темного пива.
  7. Задекорувати такий різдвяний кекс можна цукровою глазур'ю, шоколадним ганашем або цукровою пудрою. Смачного!