Різниця між хамоном та прошуто
Читайте також Пікнік за 2 години: як швидко організувати незабутній відпочинок на природі
Країна походження
Головною різницею між цими м'ясними делікатесами, є країна їхнього походження. Хамон іспанський делікатес, а прошуто – італійський.
Смак делікатесу
Також вони відрізняються своїм смаком. Діло в тому, що свиней вирощують у цих країнах по різному, різниться також їхня дієта та клімат.
Хамон / Фото caputos
Вирощування свиней для делікатесу
В Іспанії тварин годують жолудями пробного дуба. Чорні свині використовуються для створення високоякісного та коштовного хамону. Це пояснює темний відтінок готового хамону.
В Італії в основі тваринного харчування – кукурудза і фрукти, а в деяких регіонах навіть молочна сироватка. Свиняча ніжка продається, покрита світлою шкірою.
Технологія приготування м'яса
Хамон засолюють в закритих контейнерах, що робить його жорстким і сухим. До цього він не піддається термообробці.
Прошуто / Фото the spruce eats
Період витримки хамону може сягати до 48 місяців, що значно збільшує вартість делікатесу.
Прошуто сохне в природних умовах з постійним утриманням рівня вологи. У деяких випадках воно попередньо варене. В результаті готовий виріб досить ніжний і соковитий.
В середньому термін готовності прошуто 10 – 14 місяців.