Різотто на соєвих вершках зі шпинатом та зеленим горошком: рецепт від Катерини Пєскової

5 травня 2021, 17:00
Читать новость на русском

Якщо ви не вживаєте м'яса або просто хочете посмакувати свіжою та водночас вишуканою ресторанною стравою вдома – приготуйте овочеве різотто за рецептом Катерини Пєскової.

Кондитерка Катерина Пєскова поділася з читачами своїм рецептом корисної та свіжої страви – різотто на соєвих вершках зі шпинатом та зеленим горошком. Дівчина зізналася, що обожнює такі страви.

Читайте також Рецепт курки в кисло-солодкому соусі від шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво

Рецепт вегетаріанського різотто

Інгредієнти:
– 300 г рису Арборіо;
– 2 ст. л оливкової олії;
– 2 цибулини шалот;
– 2 зубчики часнику;
– зелена цибуля;
– 900 мл овочевого бульйону;
– 100 г шпинату;
– 250 мл соєвих вершків;
– цедра лимона;
– 40 г сиру Пармезан;
– 50 г зеленого горошку.
  1. Наріжте дрібним кубиком цибулю шалот, зелену цибулю та часник.
  2. Розігрійте оливкову олію на сковорідці, додайте нарізані овочі та обсмажте їх 3 – 4 хвилини.
  3. Додайте до овочів рис, перемішайте та смажте ще кілька хвилин.
  4. Влийте на сковорідку овочевий бульйон та варіть 20 – 30 хвилин. Не забудьте помішувати страву доки рис не вбере всю рідину.
  5. Збийте в чаші блендера шпинат з вершками до однорідної консистенції.
  6. Вилийте суміш зі шпинату до рису, додайте зелений горошок, цедру лимона, сіль та чорний мелений перець. Варіть страву ще 5 – 10 хвилин до кремової консистенції.
  7. Викладіть різотто на тарілку, посипте пармезаном та свіжим листям шпинату. Смачного!