Володимир Ярославський поділився справжнім рецептом класичного різотто на своїй сторінці в інстаграм.

Читайте також Кремовий флан за рецептом шеф-кухаря Ектора Хіменеса-Браво

Щоб приготувати таке різотто, яке готують італійці, насамперед потрібно обрати правильний рис. Для різотто використовують тільки спеціальні сорти – Арборіо та Карнароллі. Шеф-кухар рекомендує обрати для страви Карнароллі, якщо ви новачок у приготуванні різотто.

Як приготувати різотто

З додатками до страви Володимир Ярославський пропонує вам визначитись самостійно. Це можуть бути гриби, трюфельна паста, овочі, м'ясо, печінка.

  1. Дрібно наріжте цибулю та обсмажте її на сковорідці з оливковою олією.
  2. Додайте рис та трішки обсмажте його, зерна повинні побіліти.
  3. Влийте білого вина, випарте його, перемішуючи дерев'яною ложкою.
  4. Невеликими порціями вливайте до страви гарячий бульйон, розділіть його на 4-6 частин.
  5. Готуємо рис альденте та тільки тоді додаємо вершкове масло – перемішуємо.
  6. Знімаємо страву з вогню, додаємо сир та перемішуємо до кремової структури.
  7. Подавайте різотто до столу, посипавши пармезаном та з додаванням оливкової олії. Смачного!