Зараз відома американська мережа фаст-фудів не працює в Україні. Але замість того, аби сумувати, ми приготуємо чізбургер. Євген Клопотенко готовий розкрити секрет соусу Макдональдс, який ми так обожнюємо у фірмових бургерах закладу.

Читайте також Тонкощі приготування котлети по-київськи: розповідає шеф-кухар Ярославський

Звісно, точної рецептури цього соусу ніхто не знає, окрім виробників. Але варіант шеф-кухаря буде максимально схожий на той, що додають у свої бургери в мережі фаст-фуду.

Рецепт соусу до чизбургера з Макдональдс

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  1. Для соусу нашаткуйте червонокачанну капусту.
  1. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та викладіть нашатковану капусту, солодку гірчицю та зіру. Тушкуйте на середньому вогні.
  1. Коли побачите, що капуста стала м’якою, влийте червоного вина. Тушкуйте ще кілька хвилин, щоб випарувався алкоголь.
  1. Перекладіть капусту у чашу та ретельно перебийте блендером до однорідності. Якщо ви хочете, аби соус був трохи густіший, додайте дрібку крохмалю та перемішайте. Для більш однорідної консистенції можна перетерти його через дрібне сито.

Соус готовий!

Щоб доповнити всю "картину" з соусом, Євген Клопотенко пропонує приготувати фірмовий чизбургер за автентичною рецептурою закладу.

Рецепт фірмового чизбургера, як в Макдональдз

  • Час: 20 хвилин

Приготування:

  1. Сформуйте котлету з яловичини і свинини. Аби котлета краще тримала форму та була більш соковитою, покладіть її вже сформовану у морозильну камеру, поки будете займатися іншими процесами.
  1. Булочку для бургера розріжте вздовж навпіл та покладіть у розігріту духовку на кілька хвилин. Так вона буде більш хрусткою. Або можна обсмажити на шматочку вершкового масла або на сухій сковорідці-гриль.
  1. Квашений огірок наріжте тонкими слайсами під кутом 45 градусів. На 1 бургер нам потрібно приблизно 3 – 4 слайси огірка. Також підійдуть і мариновані огірочки.
  1. Очистьте червону цибулину (сорт Марс). Можна нарізати її тонкими кільцями, а можна зробити дрібні кубики, як подають в закладі.
  1. Дістаньте котлету з морозильної камери та обсмажте на розігрітій сковорідці. Переверніть один раз, посоліть до смаку та залишіть ще на 30 секунд.
  1. Нижній шар булочки змастіть нашим соусом з червонокачанної капусти. Верхній шар змастіть звичайним кетчупом.
  1. Зверху викладіть цибулю та трохи присипте кумином. Далі викладіть огірок та підсмажену котлету.
  1. На котлету викладіть 2 слайси сиру та накрийте верхньою булочкою, змащеною кетчупом.

Смачного!

Відеорецепт приготування чизбургера від Євгена Клопотенка: