Окремий перекус чи гарнір – вирішувати вам: теплий салат із картоплі та бекону

20 вересня 2021, 15:50
Читать новость на русском

Джерело:

Їжа

Якщо ви любитель картоплі, але пюре вже якось набридло, приготуйте цей простий та смачний салат. Із беконом та особливим цибулевим соусом він смакуватиме наче з ресторану.

Теплий салат з картоплі та бекону збагатить ваше осіннє меню. Страва доволі ситна, тож радимо доповнити її свіжою зеленню або овочевою нарізкою.

Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака

Рецепт теплого салату з картоплі

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 3 – 4


Теплий салат з картоплі / Фото Рецепти

Інгредієнти:
 – 900 г картоплі;
 – 400 г бекону;
 – 1 червона ріпчаста цибулина;
 – 50 мл білого винного оцту;
 – 50 мл оливкової олії;
 – 2 ст. л. цукру;
 – 1 ст. л. дижонської гірчиці;
 – 1 ч. л. солі;
 – 30 г петрушки;
 – мелений чорний перець.

Приготування:

  1. Почистіть та помийте картоплю під проточною водою. Наріжте грубими шматочками.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Відваріть картоплю у підсоленій киплячій воді протягом 12 – 15 хвилин до готовності. Злийте воду та перекладіть картоплю у велику миску.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Наріжте бекон кубиками та обсмажте на сковорідці з оливковою олією.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Цибулю наріжте кубиками та обсмажте на сковорідці, в якій смажився бекон.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Додайте до цибулі оцет, цукор, гірчицю та сіль. Перемішайте інгредієнти та прогрійте ще 2 – 3 хвилини.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Вилийте готовий цибулевий соус до картоплі й додайте бекон.


Приготування страви / Фото Їжа

  1. Додайте до салату дрібно нарізану петрушку, гарненько все перемішайте – і можна подавати до столу.

Смачного!