20 вересня,
15:50
Окремий перекус чи гарнір – вирішувати вам: теплий салат із картоплі та бекону
Джерело:
ЇжаЯкщо ви любитель картоплі, але пюре вже якось набридло, приготуйте цей простий та смачний салат. Із беконом та особливим цибулевим соусом він смакуватиме наче з ресторану.
Теплий салат з картоплі та бекону збагатить ваше осіннє меню. Страва доволі ситна, тож радимо доповнити її свіжою зеленню або овочевою нарізкою.
Читайте також Вечеря за 30 хвилин: відкритий пиріг із грибами та куркою, паста в соусі болоньєзе та мусака
Рецепт теплого салату з картоплі
- Час: 45 хвилин
- Порції: 3 – 4
Теплий салат з картоплі / Фото Рецепти
– 900 г картоплі;
– 400 г бекону;
– 1 червона ріпчаста цибулина;
– 50 мл білого винного оцту;
– 50 мл оливкової олії;
– 2 ст. л. цукру;
– 1 ст. л. дижонської гірчиці;
– 1 ч. л. солі;
– 30 г петрушки;
– мелений чорний перець.
Приготування:
- Почистіть та помийте картоплю під проточною водою. Наріжте грубими шматочками.
Приготування страви / Фото Їжа
- Відваріть картоплю у підсоленій киплячій воді протягом 12 – 15 хвилин до готовності. Злийте воду та перекладіть картоплю у велику миску.
Приготування страви / Фото Їжа
- Наріжте бекон кубиками та обсмажте на сковорідці з оливковою олією.
Приготування страви / Фото Їжа
- Цибулю наріжте кубиками та обсмажте на сковорідці, в якій смажився бекон.
Приготування страви / Фото Їжа
- Додайте до цибулі оцет, цукор, гірчицю та сіль. Перемішайте інгредієнти та прогрійте ще 2 – 3 хвилини.
Приготування страви / Фото Їжа
- Вилийте готовий цибулевий соус до картоплі й додайте бекон.
Приготування страви / Фото Їжа
- Додайте до салату дрібно нарізану петрушку, гарненько все перемішайте – і можна подавати до столу.
Смачного!