Салат з кабачків на зиму: готуйте одразу подвійну порцію, бо зникне швидко
8 липня 2024,
16:59
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaСалат з кабачків потішить вас довгими зимовими вечорами. Він ідеально підійде до обіду чи вечері.
Такий салат готується дуже швидко. Обов'язково спробуйте втілити цей рецепт в життя.
Буде смачно У 10 разів смачніші, ніж гриби: приготуйте фантастичні мариновані баклажани
Салат з кабачків на зиму
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 4
– 2 кілограми кабачків;
– 400 грамів кетчупу;
– 60 мілілітрів олії;
– 60 мілілітрів оцту;
– 1 столова ложка солі;
– 1 чайна ложка перцю;
– 100 грамів цукру;
– 2 голівки часнику.
Приготування:
- Кабачки помийте та відріжте все зайве. Наріжте кубиками розміром приблизно 2 на 2 сантиметри та викладіть їх в товстостінну каструлю.
- Додайте сіль, перець, цукор, олію, кетчуп і ретельно перемішайте. Поставте каструлю на середній вогонь, накрийте кришкою і доведіть до кипіння.
- Готуйте кабачки на невеликому вогні, періодично помішуючи, 30 хвилин. Потім додайте пропущений через прес часник, оцет, перемішайте і готуйте ще 15 хвилин.
- Розкладіть салат у півлітрові банки та прикрийте кришками. У велику каструлю на дно покладіть рушник, поставте банки та налийте гарячу воду трошки вище, ніж до середини банок.
- Кип'ятіть 10 хвилин, після чого дістаньте банки з каструлі та щільно закрутіть кришки. Залиште банки до повного остигання.