Салат із маринованим гарбузом та шовдарем від "пекельного" шефа Алекса Якутова
Джерело:
Новий каналСуддя та головний шеф-кухар реаліті-шоу "Пекельна кухня" (Новий канал) Алекс Якутов поділився з читачами рецептом смачного та корисного салату з маринованого гарбуза. Ми впевнені, що ця страва вам сподобається.
Гарбуз вважається королем осені, адже він робить будь-яку страву на вашому столі – шедевром. Ніжний та приємний смак овоча, святковий вигляд та відмінне поєднання з шовдарем або сиром.
Читайте також Обід в офіс за 30 хвилин: французький сендвіч, яйця по-шотландськи, курячі стріпси з гарбузом
А ще салат подарує потрібну порцію вітамінів. Шеф-кухар Алекс Якутов впевнений, що рецепт смачного салату з маринованим гарбузом і шовдарем стане вашим улюбленим.
Алекс Якутов / Фото Новий канал
Рецепт салату з маринованого гарбуза
- Час: 3 доби на маринування + 15 хвилин на приготування
- Порції: 2
Салат з маринованим гарбузом / Фото Новий канал
– 100 г гарбуза;
– 100 г апельсинового фрешу;
– 10 г яблучного оцту;
– 20 г соку маракуї.
Для заправки:
– 100 г соєвого соусу;
– 30 г лимонного фрешу;
– 3 г меду;
– 7 г соку маракуї.
Для салату:
– 70 г свіжого шпинату;
– 50 г помідорів чері;
– 70 г шовдарю;
– 50 г смаженого фундука.
Приготування:
- Наріжте гарбуз тонкими та довгими скибками. Замаринуйте його в фреші апельсина, маракуї та оцті.
- Перекладіть гарбуз з маринадом до вакуумного пакета та відправте в холодильник на 3 доби.
- Для приготування соусу змішайте соєвий соус, лимонний фреш та сік маракуї.
- На тарілку викладіть шпинат, помідори, замаринований гарбуз та нарізаний скибками шовдар.
- Полийте салат соусом та посипте смаженим фундуком.
- Подавайте салат з гарбуза до столу охолодженим. Смачного!