Салат із рожевої картоплі: секрет успіху – в пікантній заправці

15 лютого 2022, 18:40
Читать новость на русском

Джерело:

Café delites

Втомилися вигадувати, що нового приготувати з картоплі? Підкинемо вам ідею швидкого та поживного салату. Він чудово смакує й самостійно, і як гарнір.

Картопляний салат із часниковим соусом буде готовий на раз-два. І стане хітом на вашому столі!

Читайте також Ап – і готово: три смачні та швидкі страви з куркою

Рецепт салату з рожевої картоплі

  • Час: 22 хвилини
  • Порції: 8


Фото Café delites

Інгредієнти:
 – 1 – 1½ кілограми рожевої картоплі;
 – ⅓ склянки оливкової олії;
 – 1 столова ложка білого оцту;
 – 4 зубчики часнику подрібнені;
 – 1 чайна ложка солі;
 – ½ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю;
 – ⅓ склянки дрібно нарізаної свіжої петрушки;
 – 1½ чайної ложки дрібно нарізаного свіжого чебрецю;
 – 1 чайна ложка дрібно нарізаного свіжого розмарину.

Приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю під проточною водою. Розріжте її на четвертинки. Відваріть картоплю у підсоленій воді 10 – 12 хвилин.
  1. Відкиньте на друшляк і промийте під холодною проточною водою.


Фото Café delites

  1. Викладіть її на деко та залишіть до повного охолодження картоплі (приблизно 10 хвилин).
  1. Поки картопля остигає, змішайте оливкову олію, оцет, часник, сіль, перець, петрушку, чебрець і розмарин.
  1. Коли картопля охолоне, перекладіть її в миску. Зверху полийте заправкою і обережно перемішайте.

Смачного!