Салати на Китайський Новий Рік 2023: прості домашні рецепти
Джерело:
Юлія СімончукЩоб вдало зустріти Китайський Новий Рік 2023, який цього року відзначають з 21 на 22 січня пропонуємо приготувати смачні салати.
Ми дібрали три рецепти бюджетних та водночас смачних салатів, на приготування яких вам потрібно всього 30 хвилин.
Читайте також Три сирні закуски на Китайський Новий Рік 2023
Вони легкі у приготуванні, домашні та сподобаються буквально всім: з крабовими паличками, без м'яса тільки з овочами та з куркою і виноградом. Обирайте той, який сподобався найбільше, або готуйте усі три.
Салат з крабовими паличками
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 200 грамів крабових паличок;
– 250 грамів консервованої кукурудзи;
– 3 відварених курячих яйця;
– 2 огірки;
– 100 грамів відвареного рису;
– 1 ріпчаста цибуля;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– майонез.
Приготування:
- Крабові палички, огірки, яйця і цибулю нарізаємо довільними шматочками і перекладаємо в миску.
Салат з крабовими паличками / Фото з особистого архіву Юлії Сімончук
- Додаємо сюди кукурудзу, заздалегідь варений рис, майонез, сіль, перець і перемішуємо.
Смачного!
Салат з печерицями і зеленим горошком
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 250 – 300 грамів печериць;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 1 морква;
– 100 грамів консервованого зеленого горошку;
– 2 – 3 столові ложки майонезу;
– 3 – 4 столові ложки олії;
– зелень;
– сіль;
– чорний мелений перець.
Приготування:
- Цибулю дрібно нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертку і змішуємо їх. Обсмажуємо на сковорідці з олією.
- Окремо обсмажуємо дрібно нарізані гриби до готовності. Зціджуємо зайву олію, якщо така буде.
Салат овочевий / Фото з особистого архіву Юлії Сімончук
- Змішуємо обсмажену моркву з цибулею, гриби, додаємо горошок, майонез та перемішуємо.
- Присмачуємо спеціями, додаємо дрібно нарізану зелень. Найкраще вимішувати салат за кілька хвилин перед подачею, і ще перед цим охолодити в холодильнику.
Смачного!
Салат з виноградом та куркою
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4
– 1 відварене куряче філе;
– 100 грамів сиру фета або бринзи;
– 3 відварених курячих яйця;
– 1 солодкий перець;
– 150 – 200 грамів винограду;
– майонез;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– зелень.
Приготування:
- Відварене куряче м'ясо нарізаємо невеликими шматками. Так само яйця, солодкий перець, сир.
Салат з виноградом і куркою / Фото з особистого архіву Юлії Сімончук
- Виноград розрізаємо навпіл, якщо великий.
- Все змішуємо, додаємо майонез зі спеціями і заправляємо салат.
Смакуємо!