Редиска – однією з перших з'являється на ринку з овочів. Вона низькокалорійна та її радять вживати при зайвій вазі. У редисці міститься багато корисних вітамінів та мінералів.
Читайте також Чим Україна годує світ: які вітчизняні продукти – найпопулярніші за кордоном
З редиски можна готувати смачні та поживні салати, а заправляти їх можна як звичайною олією, так і сметаною, грецьким йогуртом чи майонезом.
Також з редиски можна готувати смачні намазки на хліб чи грінки – смакота!
Не радимо вам запікати редиску, адже тоді вона вже не така соковита. Найкраще вживати її свіжою.
Три салати з редискою
Салат з редиски і яйця на домашньому майонезі
Салат з яйцем і редискою / Фото FoodPon
- Ретельно помийте редиску, зріжте хвостики та ще раз промийте водою від бруду.
- Відваріть яйця у підсоленій воді до готовності, 7 – 8 хвилин буде достатньо.
- Відварені яйця охолодіть у воді, почистіть від шкарлупи та натріть на грубій тертці.
- Редиску натріть на грубій тертці до яєць. Зелену цибульку наріжте кільцями, додайте до яєць.
- Заправте салат спеціями та домашнім майонезом і перемішайте.
- Подавайте салат в мисочці або на грінках. Смачного!
Салат з редиски та помідорів і огірків
Салат зі свіжих овочів / Фото FoodPon
- Ретельно помийте овочі, видаліть хвостики з редиски та помідорів.
- Наріжте редиску тонкими кільцями, огірок наріжте півкільцями – спочатку розріжте його на половину повздовж, а далі півкільцями.
- Наріжте помідори невеликими шматочками, а цибулю кільцями.
- Змішайте у салатниці всі нарізані овочі та заправте олією і спеціями.
- Вимішайте салат та подавайте до столу до печеної картопельки або м'яса. Смачного!
Салат з редиски та козиного або домашнього сиру
Салат-намазка з сиру і редиски / Фото FoodPon
- Якщо ви обрали для салату козиний сир – викладіть його в салатницю, якщо домашній кисломолочний – перетріть його через дрібне сито, щоб не було грудочок.
- Ретельно помийте редиску водою, видаліть хвостики. Наріжте редиску кільцями та додайте до сиру.
- Заправте копченою паприкою, сіллю та перцем й ретельно вимішайте салат.
- Кисломолочний сир можна заправити сметаною, а от козиний сир вже достатньо вологий і не потребує заправки.
- Подавайте сирний салат з редискою в салатниці до сніданку або намажте на шматочки свіжого хліба. Смачного!