Редиска – однією з перших з'являється на ринку з овочів. Вона низькокалорійна та її радять вживати при зайвій вазі. У редисці міститься багато корисних вітамінів та мінералів.

Читайте також Чим Україна годує світ: які вітчизняні продукти – найпопулярніші за кордоном

З редиски можна готувати смачні та поживні салати, а заправляти їх можна як звичайною олією, так і сметаною, грецьким йогуртом чи майонезом.

Також з редиски можна готувати смачні намазки на хліб чи грінки – смакота!

Не радимо вам запікати редиску, адже тоді вона вже не така соковита. Найкраще вживати її свіжою.

Три салати з редискою

Салат з редиски і яйця на домашньому майонезі

Салат з яйцем і редискою / Фото FoodPon

  1. Ретельно помийте редиску, зріжте хвостики та ще раз промийте водою від бруду.
  2. Відваріть яйця у підсоленій воді до готовності, 7 – 8 хвилин буде достатньо.
  3. Відварені яйця охолодіть у воді, почистіть від шкарлупи та натріть на грубій тертці.
  4. Редиску натріть на грубій тертці до яєць. Зелену цибульку наріжте кільцями, додайте до яєць.
  5. Заправте салат спеціями та домашнім майонезом і перемішайте.
  6. Подавайте салат в мисочці або на грінках. Смачного!

Салат з редиски та помідорів і огірків

Салат зі свіжих овочів / Фото FoodPon

  1. Ретельно помийте овочі, видаліть хвостики з редиски та помідорів.
  2. Наріжте редиску тонкими кільцями, огірок наріжте півкільцями – спочатку розріжте його на половину повздовж, а далі півкільцями.
  3. Наріжте помідори невеликими шматочками, а цибулю кільцями.
  4. Змішайте у салатниці всі нарізані овочі та заправте олією і спеціями.
  5. Вимішайте салат та подавайте до столу до печеної картопельки або м'яса. Смачного!

Салат з редиски та козиного або домашнього сиру

Салат-намазка з сиру і редиски / Фото FoodPon

  1. Якщо ви обрали для салату козиний сир – викладіть його в салатницю, якщо домашній кисломолочний – перетріть його через дрібне сито, щоб не було грудочок.
  2. Ретельно помийте редиску водою, видаліть хвостики. Наріжте редиску кільцями та додайте до сиру.
  3. Заправте копченою паприкою, сіллю та перцем й ретельно вимішайте салат.
  4. Кисломолочний сир можна заправити сметаною, а от козиний сир вже достатньо вологий і не потребує заправки.
  5. Подавайте сирний салат з редискою в салатниці до сніданку або намажте на шматочки свіжого хліба. Смачного!