Сарма – це своєрідні голубці з виноградного листя. Ця страва дещо схожа на всім відому долму.
Варто спробувати "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами
Сарма – покроковий рецепт
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 4
Приготування:
- Якщо листя винограду мариноване, то перед приготуванням його треба промити, щоб не було занадто солоно.
- М'ясо, цибулю та моркву пропустіть через м'ясорубку. Також можна окремо підсмажити моркву з цибулею та додати до сирого фаршу.
- Додайте промитий сирий рис і дрібно нарізані в'ялені томати.
- В лист щільно загорніть 1 чайну ложку начинки.
- На дно пательні чи каструлі з товстим дном викладіть листя, а далі щільно покладіть рулетики.
- Залийте водою, зверху покладіть кришку і притисніть чимось важким.
- Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь на мінімум та тушкуйте 40 хвилин.