Вареники – одна з улюблених українських страв. Зазвичай їх фарширують картоплею, сиром чи капустою. Можна приготувати їх солодкими – начинити такими фруктами, як сливи, вишнями або будь-якими іншими, які прийдуть на думку. Проте ідеальні вареники визначають за тістом. Чи варто додавати у страву яйце – дізнайтеся у матеріалі 24 каналу.
Дізнайтеся Рецепт курячих гомілок в беконі, що ідеально підійдуть до застілля з сім'єю чи друзями
Секрет гарних вареників полягає не тільки в хорошій начинці, але і в тісті: воно повинно бути ніжним. На жаль, часто воно буває жорстким, його важко тонко розкачати, що робить вареники просто несмачними.
Як додавання яйця впливає на тісто для вареників?
Додавання яйця в тісто для вареників може зробити його жорстким та твердим. Внаслідок цього воно втратить свою еластичність.
Улюблена українська страва / Фото pexels
Можна додати в тісто тільки жовтки. Вони зроблять отримане тісто для вареників злегка крихким, але при цьому легким у формуванні. Жовтки також додадуть страві приємний золотистий колір.
Чому тісто для вареників виходить жорстким?
Найчастішою причиною занадто жорсткого тіста є використання великої кількості борошна. Не додавайте його занадто багато під час замішування тіста та економно використовуйте для посипання тіста або верху під час розкачування.
Секрети приготування / Фото pexels
Вода для тіста для вареників
Другою причиною, чому тісто не дуже пластичне, може бути використання холодної води. Наступного разу додайте дуже гарячу воду, і ви обов’язково побачите велику різницю в консистенції тіста. Ви здивуєтеся, наскільки цей простий прийом впливає на м'якість і ніжність вареників.