Секрети маринаду: як не зіпсувати м'ясо ще до приготування

23 вересня 2021, 20:25
Читать новость на русском

Маринування м'яса – звична й зовсім не складна справа. Але є правила, порушивши які ви неминуче зіпсуєте смак страви й собі настрій.

Помилок часом припускаються навіть досвідчені кухарі. Але краще навчатися на  чужому досвіді. Тож читайте уважно й беріть на озброєння!

До речі Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси та котлети із сирною начинкою

Використання маринаду повторно

Просте, але важливе правило. Маринад – це не те, на чому варто економити. Якщо ви хочете використати частину маринаду в процесі приготування страви – краще відразу відокремте потрібну порцію. 

Поспіх 

М'ясо має маринуватися щонайменше 2 години. Винятком є курятина: її достатньо занурити в маринад перед приготуванням. "Швидкі" маринади – не найкраще рішення. Тож, якщо у вас обмаль часу, краще розгляньте інші варіанти страв. 

Відсутність олії 

Олія – важливий елемент будь-якого маринаду, як і кислота. Саме вона утворює на м'ясі плівку, що в процесі приготування зберігає його соковитість. Також олія забезпечує краще проникнення спецій до волокон. 

Мало спецій та "вінегрет" з приправ

Спеції надають м'ясу особливого смаку та аромату. Але не захоплюйтеся: в ідеалі їх має бути не більше ніж чотири. Найкращий результат дає не кількість, а вдала комбінація спецій.