Яблучна класика: відомий американський пиріг – рецепт і важливі поради
6 вересня 2021,
20:30
Читать новость на русском
Джерело:
Патріоти УкраїниСезон яблук у самому розпалі, тож рецепти з цих райських фруктів наразі особливо актуальні. З яблук можна приготувати чимало страв. Один із найпопулярніших десертів – американський пиріг.
American pie – один із символів американської культури. Готуючи його, ретельно дотримуйтеся рецепта: яблука беріть кислі, а тісто замішуйте швидко. І що більше начинки – то краще!
Актуально У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було
Особливо смакує американський пиріг із ранковою кавою.
Американський яблучний пиріг
Час: 1,5 години
Порцій: 4
Інгредієнти
Тісто:
- 300 г пшеничного борошна;
- 150 г вершкового масла;
- 50 мл води;
- 1 ст. л. цукру;
- ½ ч. л. солі.
Начинка:
- 1 кг яблук;
- 170 г цукру;
- 30 г вершкового масла;
- 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 1 ч. л. кориці.
Приготування
- Щоб пиріг вийшов пухкий, борошно краще просіяти, збагативши киснем.
- Тісто варто місити у прохолодній кімнаті.
- Борошно з’єднати з цукром і сіллю та вимішати.
- Поріжте масло на дрібні кубики та додайте у борошно.
- Суміш із масла та борошна слід ретельно перетерти.
- У суміш влити дуже холодну воду та швидко замісити тісто
- Тісто залишити на 1 годину в холодильнику.
- Яблука слід помити та висушити паперовим рушником. Нарізати їх дрібними частинками.
- Яблука полити лимонним соком, додати цукор, крохмаль і корицю.
- Тісто розділити на дві частини, меншу частину залишити у холодильнику. Більший шматок тіста розкачати качалкою в пласт товщиною до 1 сантиметра. Викласти у форму, на нього — начинку, потім вершкове масло.
- Меншу частину тіста розкачати та нарізати на смужки.
- Беремо смужки з тіста і викладаємо їх на пиріг у вигляді решітки, посипаємо все зверху цукром.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо 50 хвилин.
- Подавати пиріг можна як теплим, так і охолодженим.
Якщо ви використовуєте солодкі яблука, можна додати у пиріг лимонний сік. Всього одна столова ложка додасть трішки терпкості.
Коричневий цукор зробить пиріг вологим, насиченого кольору та з особливим карамельним смаком.
Запечені яблучні пироги зберігаються при кімнатній температурі до 2 днів. Їх слід нещільно накрити фольгою або плівкою.
Щоб заморозити залишки, щільно укутайте їх алюмінієвою фольгою і зберігайте в морозильній камері до 3-4 місяців. Коли захочете поласувати смаколиком, пиріг слід розморозити та розігріти в духовці при 180 градусах.