American pie – один із символів американської культури. Готуючи його, ретельно дотримуйтеся рецепта: яблука беріть кислі, а тісто замішуйте швидко. І що більше начинки – то краще!

Актуально У Кулінарному центрі МХП відбулась унікальна дегустація вин: як це було

Особливо смакує американський пиріг із ранковою кавою.

Американський яблучний пиріг

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Вишукана та смачна класика / Фото jocooks

Інгредієнти

Тісто:

  • 300 г пшеничного борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 50 мл води;
  • 1 ст. л. цукру;
  • ½ ч. л. солі.

Начинка:

  • 1 кг яблук;
  • 170 г цукру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. кориці.

Приготування

  1. Щоб пиріг вийшов пухкий, борошно краще просіяти, збагативши киснем.
  2. Тісто варто місити у прохолодній кімнаті.
  3. Борошно з’єднати з цукром і сіллю та вимішати.
  4. Поріжте масло на дрібні кубики та додайте у борошно.
  5. Суміш із масла та борошна слід ретельно перетерти.
  6. У суміш влити дуже холодну воду та швидко замісити тісто
  7. Тісто залишити на 1 годину в холодильнику.
  8. Яблука слід помити та висушити паперовим рушником. Нарізати їх дрібними частинками.
  9. Яблука полити лимонним соком, додати цукор, крохмаль і корицю.
  10. Тісто розділити на дві частини, меншу частину залишити у холодильнику. Більший шматок тіста розкачати качалкою в пласт товщиною до 1 сантиметра. Викласти у форму, на нього — начинку, потім вершкове масло.
  11. Меншу частину тіста розкачати та нарізати на смужки.
  12. Беремо смужки з тіста і викладаємо їх на пиріг у вигляді решітки, посипаємо все зверху цукром.
  13. Розігріваємо духовку до 200 градусів і випікаємо 50 хвилин.
  14. Подавати пиріг можна як теплим, так і охолодженим.

Яблучний смаколик / Фото jocooks