2 серпня,
14:05
Сезонна випічка: готуємо домашній пиріг зі сливами
Джерело:
Смачні домашні рецептиНа ринках вже продають м'ясисті та соковиті сливи. Їх можна їсти самостійно, варити компоти, або готувати смачні, ароматні пироги до кави чи чаю.
Сливовий пиріг – відмінний варіант для солодкого столу. Він надзвичайно простий та легкий у приготуванні. З ним впораються навіть ті, хто до цього жодного разу не куховарив.
Читайте також Підкорить серце гурмана: рецепт брауні з м'ятою від Ектора
Замість слив пиріг можна випікати також з абрикосами, персиками або полуницею.
Рецепт сливового пирога
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порції: 4 – 6
– 180 грамів цукру;
– 180 грамів вершкового масла;
– дрібка солі;
– 3 курячих яйця;
– 100 грамів сметани 15 – 20 відсотків жирності;
– 330 грамів борошна;
– 1,5 чайної ложки розпушувача для тіста;
– 6 – 7 слив;
– 0,5 чайної ложки меленої кориці;
– 0,5 столової ложки цукру для слив.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Підготуйте форму для випікання пирога діаметром 24 сантиметри. Застеліть її пергаментом для випікання, борти змастіть вершковим маслом та посипте борошном.
- М'яке вершкове масло змішайте з цукром та сіллю. Збийте міксером, щоб маса посвітлішала (близько 3 хвилин).
- ️По одному вибийте яйця, щоразу збиваючи масу по 1 хвилині. Додайте сметану та ще раз збийте масу.
- Всипте просіяне борошно і розпушувач, перемішайте ложкою і збийте міксером до посвітління тіста (близько 1 хвилини).
- ️Викладіть тісто в форму, зверху половинки слив, і посипте все цукром змішаним з корицею.
- ️Випікайте сливовий пиріг в духовці 50 – 55 хвилин до готовності.️ Перед тим як виймати пиріг з духовки, шпажкою перевірте його готовність.
Смачного!