Сезонна випічка: готуємо домашній пиріг зі сливами

2 серпня 2022, 14:05
Читать новость на русском

На ринках вже продають м'ясисті та соковиті сливи. Їх можна їсти самостійно, варити компоти, або готувати смачні, ароматні пироги до кави чи чаю.

Сливовий пиріг – відмінний варіант для солодкого столу. Він надзвичайно простий та легкий у приготуванні. З ним впораються навіть ті, хто до цього жодного разу не куховарив.

Читайте також Підкорить серце гурмана: рецепт брауні з м'ятою від Ектора

Замість слив пиріг можна випікати також з абрикосами, персиками або полуницею.

Рецепт сливового пирога

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти на форму 24 сантиметри:
 – 180 грамів цукру;
 – 180 грамів вершкового масла;
 – дрібка солі;
 – 3 курячих яйця;
 – 100 грамів сметани 15 – 20 відсотків жирності;
 – 330 грамів борошна;
 – 1,5 чайної ложки розпушувача для тіста;
 – 6 – 7 слив;
 – 0,5 чайної ложки меленої кориці;
 – 0,5 столової ложки цукру для слив.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів.
  • Підготуйте форму для випікання пирога діаметром 24 сантиметри. Застеліть її пергаментом для випікання, борти змастіть вершковим маслом та посипте борошном.
  • М'яке вершкове масло змішайте з цукром та сіллю. Збийте міксером, щоб маса посвітлішала (близько 3 хвилин).
  • ️По одному вибийте яйця, щоразу збиваючи масу по 1 хвилині. Додайте сметану та ще раз збийте масу.

  • Всипте просіяне борошно і розпушувач, перемішайте ложкою і збийте міксером до посвітління тіста (близько 1 хвилини).
  • ️Викладіть тісто в форму, зверху половинки слив, і посипте все цукром змішаним з корицею.
  • ️Випікайте сливовий пиріг в духовці 50 – 55 хвилин до готовності.️ Перед тим як виймати пиріг з духовки, шпажкою перевірте його готовність.

Смачного!