Шакшука – це варіант приготування яєчні, який прийшов до нас з Близького Сходу. Кому саме належить відкриття цього рецепту – залишається загадкою, хоча за авторство страви боряться одразу кілька народів.

Не пропустіть М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами

Одна з особливостей шакшуки полягає у тому, що ви можете додавати інгредієнти на свій смак та розсуд, незамінними повинні бути лише яйця, помідори та спеції.

Рецепт шакшуки

Час: 20 хвилин

Порцій: 1

Неймовірна смакота за лічені хвилини / Фото Cookery

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 2 помідори;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1/4 цибулини;
  • половина болгарського перцю;
  • 300 грамів консервованих томатів пелаті;
  • дрібка зіри;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • сіль та перець до смаку.

Приготування:

  1. Помідори миємо, обсушуємо, нарізаємо кубиками та перекладаємо у миску.
  2. Зубчик часнику чистимо, притискаємо та дрібно нарізаємо. Дрібно нарізаємо цибулю. Додаємо все до томатів.
  3. Перець нарізаємо кубиками.
  4. У миску з овочами додаємо пелаті, солимо та додаємо столову ложку оливкової олії.
  5. Другу ложку олії розігріваємо на сковорідці і обсмажуємо суміш 5 – 7 хвилин. У процесі додаємо дрібку зіри.
  6. Акуратно вбиваємо на сковорідку яйця. Солимо та перчимо до смаку і готуємо 3 хвилини на маленькому вогні.
  7. Розігріваємо духовку до 220 градусів та запікаємо 3 – 5 хвилин, в залежності від того, якої готовності яйця ви полюбляєте.
Смачного!