Шакшука у перекладі з арабської – овочеве рагу. Країною походження вважається Туніс. Страву готують з яєць, посмажених в соусі з томатів, перцю чилі та цибулі. За бажанням ви можете додати гриби, кабачки. Популярна страва в Ізраїлі, Іспанії та Близькому Сході. 

Читайте також Мусака з курятиною та баклажанами: домашній рецепт

Шакшука з томатами та шинкою 

  1. Цибулю, часник, почистіть, подрібніть ножем. Обсмажте на розігрітій пательні з олією.
  2. Солодкий перець помийте, наріжте кубиками.
  3. Петрушку помийте, подрібніть ножем.
  4. Томати помийте, почистіть від шкірки, наріжте кубиками, додайте до цибулі. Далі – викладіть солодкий перець, сіль, перець, шинку, зіру, додайте консервовані томати, перемішайте, тушкуйте 10 хвилин.
  5. Вбийте яйця, обсмажте до готовності, задекоруйте петрушкою. Смачного!