Щедра кутя по-українськи: рецепт Миколи Люлька
5 січня 2023,
16:59
Читать новость на русском
Джерело:
Микола ЛюлькоЩороку на Святу вечерю українці готують щедру кутю: з маком, родзинками, курагою чи чорносливом.
Український шеф-кухар Микола Люлько поділився з читачами рецептом щедрої куті по-українськи. Цей рецепт ми можемо назвати особливим, адже кулінар додав до страви розмарин, сушку та два види родзинок.
Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу
За бажанням можна не додавати узвар та мед, але так смачніше.
Рецепт щедрої куті
Інгредієнти:200 грамів пшениці чи перловки;
– пів чайної ложки солі;
– 200 грамів сушки;
– 1,5 літра води;
– 1 гілочка розмарину;
– половинка лимона;
– 100 грамів світлих родзинок;
– 100 грамів темних родзинок;
– 100 грамів кураги чи чорносливу;
– мед;
– цедра лимона.
Приготування:
- Пшеницю ретельно промиваємо водою та варимо з сіллю 40 – 45 хвилин до готовності.
- Промиваємо сушку, заливаємо водою, варимо 30 хвилин. Наприкінці додаємо лимон та розмарин і даємо настоятись.
- Горіхи подрібнюємо скалкою чи блендером, якщо він не смажений, то підсмажуємо його.
- Мак заливаємо окропом на 1 – 2 години, перебиваємо блендером разом з цукром.
- Всі інгредієнти, які у вас залишилися замішуємо в одній мисці і даємо настоятись 2 години в холодильнику.
Смачного!