Готуємо ідеальні пельмені: хитрощі шеф-кухарів з усього світу

18 лютого 2022, 13:43
Читать новость на русском

Їжа студентів та холостяків? Зовсім ні! Домашні, з тоненьким тістом і соковитою начинкою, вони посядуть почесне місце в меню вашої родини. У День пельменів розкриваємо головні секрети їх приготування.

У пельменів – багато "родичів". У Китаї – цзяоцзи, в Азії – пози та манти, на Кавказі – хінкалі. Кожна страва має свої особливості приготування. Але головне для них усіх – ніжна, соковита начинка. З неї й почнемо.

Цікаво Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Готуємо соковиту начинку

Перший секрет смачної начинки – добірне м’ясо, причому кілька видів. Оптимальне поєднання – свинина, яловичина та курятина.

Дехто перемелює разом із м’ясом цибулю. Проте ми радимо подрібнювати її окремо й потім змішувати з фаршем: так пельмені виходять соковитіші.

По-домашньому смачно / Фото pixabay

До фаршу також додають трішки води, вершкове масло та спеції. З пельменями чудово поєднуються кінза, майоран, різні види перцю. І не забутьте про куркуму та мускатний горіх!

Секрети варіння

Багато хто обирає найпростіший спосіб варіння – у підсоленій воді. Але й смак у таких пельменів – простий, маловиразний.

Дуже апетитно / Фото pixabay

На кулінарний шедевр звичайні пельмені перетворює курячий або будь-який інший м'ясний бульйон.

Цікавий факт


2011 року в одній з провінцій Китаю приготували величезний пельмень. Він важив 79 кілограмів, був у довжину 1,2 метра й завширшки 0,86 метра.