Ця нетипова закуска підійде для вечірки або кіновечора з друзями. Її приготування просте і займає небагато часу, а смак такий особливий, що кожен попросить ще одну порцію.
Не пропустіть Котлета по-київськи – ідеальна страва для всієї родини: як її приготувати всього за 15 хвилин
Ніжні гриби, сформовані у золотисті апетитні кульки, чудово доповнять будь-який стіл. Вони смакуватимуть у подачі з улюбленими соусами або просто кетчупом.
Рецепт смажених печериць в сухарях
Час: 30 хвилин
Порцій: 2
Закуска на час посту / Фото smakosze
Приготування:
- Ретельно вимийте та очистіть гриби.
- Підготуйте панірування: змішайте пшеничне борошно з тертим пармезаном.
- Збийте яйця з невеликою кількістю солі.
- Гриби по одному обмокніть в паніровці. Потім знову в яйце і нарешті в сухарі. Повторюйте процес, поки всі гриби не покриються сухарями.
- На сковороді добре розігрійте олію.
- Підготовлені гриби порціями викладіть на гарячу пательню. Смажте до золотистого кольору з усіх боків.
- Подавайте з улюбленим соусом.
Чи потрібно чистити печериці?
Якщо гриби дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою — мити чи чистити їх необов'язково. З великих плодів інколи необхідно прибрати землю, їх слід розрізати на 2 – 4 частини та зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.