День матері відзначають у всьому світі, хоча конкретні дати та звичаї можуть відрізнятися в різних культурах. Діти часто створюють листівки, пишуть листи або готують спеціальні подарунки, щоб передати свою любов. Печиво, приготоване за цим рецептом, точно потішить материнське серце.

Цікаво Смачно та корисно: рецепт сочевиці з курячими гомілками по-європейськи

Випікання шоколадного печива – це чудовий проєкт для дітей. Дотримуючись цього простого рецепта під наглядом дорослих, малюки можуть навчитися цінних навичок на кухні, одночасно відчуваючи радість від створення чогось смачного з нуля.

Рецепт шоколадного печива

Час: 30 хвилин
Порцій: 4

Особливий десерт / Фото unsplash

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 175 градусів.
  • Вистеліть деко пергаментним папером.
  • У великій мисці збийте розм’якшене вершкове масло, цукор до легкої та пишної маси.
  • Діти можуть використовувати для цього кроку міцну дерев’яну лопатку або електричний ручний міксер (під наглядом дорослих).
  • Додайте яйце і ванільний екстракт до масляно-цукрової суміші. Добре перемішайте до повного поєднання.
  • В окремій мисці змішайте борошно, харчову соду та сіль. Поступово додайте сухі інгредієнти до вологих, перемішуючи після кожного додавання.
  • Запропонуйте дитині по черзі додавати сухі інгредієнти та замішувати тісто.
  • Настав час додати шоколад. Нехай дитина додасть шоколад в тісто до рівномірного розподілу.
  • За допомогою ложки сформуйте печиво та викладіть на підготовлене деко. Обов’язково залишайте достатньо місця між кожним печивом.
  • Випікайте в розігрітій духовці приблизно 10 – 12 хвилин або поки краї не стануть золотисто-коричневими. Слідкуйте за ними, щоб не перепекти.
  • Після випікання обережно вийміть печиво з духовки та дайте йому охолонути на деку протягом кількох хвилин. Потім перекладіть їх на решітку для повного охолодження.
  • Насолоджуйтеся свіжоспеченим шоколадним печивом!