Що приготувати з айви: рецепт з вином та прянощами
Джерело:
ютуб Лізи ГлінськоїДесерт з айви виходить напрочуд ніжним та ароматним. На смак він наче справжній мармелад. До речі, страву можна зберігати в холодильнику протягом 5 днів.
Айва, або, як її ще називають, "хибне" яблуко, – справжня королева осені. Хоч ззовні вона схожа на велике яблуко, їсти її в сирому вигляді неможливо. А от якщо ви запечете її в духовці, ви будете вражені смаком та консистенцією цього плоду.
Читайте також Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
В айві міститься безліч корисних речовин: пектинові сполуки, глюкоза, фруктоза, солі калію, заліза, кальцію, фосфору і міді, а також вітаміни А, В, С, Е і РР.
Рецепт айви в прянощах та вині
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6
Десерт з айви / Скриншот із відео
– 2 штуки айви;
– мікс прянощів (гвоздика, кориця, кардамон, бодян);
– 100 грамів цукру;
– 200 мілілітрів червоного вина;
– 30 грамів родзинок;
– 30 грамів мигдалю.
Приготування:
- Ретельно помийте айву, зніміть з неї шкірку та наріжте шматочками (дольками).
Десерт з айви / Скриншот із відео
- На дно круглої форми (25 – 26 сантиметрів в діаметрі) викладіть шкірки від айви, а зверху м'якоть.
Десерт з айви / Скриншот із відео
- Посипте все цукром, викладіть прянощі, горіхи та родзинки.
Десерт з айви / Скриншот із відео
- Полийте все вином.
Десерт з айви / Скриншот із відео
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте айву протягом 35 – 40 хвилин.
Десерт з айви / Скриншот із відео
- В процесі приготування кілька разів полийте айву вином з деко.
- Смачний та ароматний десерт готовий.
Смачного!
Відеорецепт приготування ароматного десерту з айви: