Куди подіти не використані білки після приготування пасок – рецепт рулету з ягодами

16 квітня 2023, 13:27
Читать новость на русском

Після випікання Великодніх пасок завжди залишається чимало яєчних білків, аби не викидати їх, ми підготували смачний рецепт домашньої випічки.

Білковий рулет з ягодами ідеально підійде до святкового столу, а ще він неймовірно смачний. Щоб його приготувати не потрібно докладати багато зусиль, процес дуже простий.

Читайте також Італійський вечір вдома: як приготувати пасту Болоньєзе з курячим фаршем і томатами

Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом з читачами, який допоможе використати яєчні білки, які залишилися після випікання здоби: пасочок.

Рецепт білкового рулету з ягодами

  • Час: 2 години
  • Порції: 1 рулет
Інгредієнти:
 – 190 грамів яєчних білків;
 – 300 грамів цукрової пудри;
 – 36 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 1 грам лимонної кислоти;
 – 2 грами солі.
Для крему:
 – 350 грамів крем-сиру;
 – 250 грамів жирних вершків;
 – 25 грамів цукру.
Для вишневої начинки:
 – 300 грамів вишні;
 – 15 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 15 грамів цукру.

Приготування:

  • У білки кімнатної температури додаємо дрібку солі та лимонну кислоту, збиваємо на середніх обертах у легку білу піну. Додаємо цукрову пудру у декілька прийомів і продовжуємо збивати близько 10 – 12 хвилин до стійкої маси.
  • Додаємо крохмаль та, за бажанням, цитрусової цедри (щоб зовсім не було запаху яєць) і обережно перемішуємо суміш.
  • Пергамент приклеюємо на краплі суміші. Зверху викладаємо ложкою меренгу і вирівнюємо по листу. Відправляємо у розігріту до 150 градусів духовку (режим верх/низ) на 30 хвилин.
  • Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути й перегортаємо на інший лист пергаменту, краще за все на решітку, а перший пергамент обережно видаляємо.

  • Для крему змішуємо інгредієнти й збиваємо вінчиком до однорідної щільної маси.
  • Вишні попередньо розморожуємо, додаємо цукор і крохмаль. Добре помішуючи доводимо до кипіння, охолоджуємо.
  • Частинку крему перекладаємо у кондитерський мішок, частину намазуємо на меренгу, а поверх розміщуємо вишню (до речі, можна брати й будь-яку іншу кислу ягоду чи фрукт) і обережно згортаємо рулет.
  • Прикрашаємо частиною крему з мішка і ягодами, мʼятою, за вашим бажанням. Такий десерт необхідно з'їсти за два дні.

Смачного!

Поради від Володимира Ярославського

  • Білки мають бути кімнатної температури й, бажано, старими. Нехай постоять у вас в холодильнику під плівкою з тиждень.
  • Обов'язково без частинок жовтка й абсолютно в чистому посуді – в іншому разі білок не зіб'ється.