Білковий рулет з ягодами ідеально підійде до святкового столу, а ще він неймовірно смачний. Щоб його приготувати не потрібно докладати багато зусиль, процес дуже простий.

Читайте також Італійський вечір вдома: як приготувати пасту Болоньєзе з курячим фаршем і томатами

Український шеф-кухар Володимир Ярославський поділився рецептом з читачами, який допоможе використати яєчні білки, які залишилися після випікання здоби: пасочок.

Рецепт білкового рулету з ягодами

  • Час: 2 години
  • Порції: 1 рулет

Приготування:

  • У білки кімнатної температури додаємо дрібку солі та лимонну кислоту, збиваємо на середніх обертах у легку білу піну. Додаємо цукрову пудру у декілька прийомів і продовжуємо збивати близько 10 – 12 хвилин до стійкої маси.
  • Додаємо крохмаль та, за бажанням, цитрусової цедри (щоб зовсім не було запаху яєць) і обережно перемішуємо суміш.
  • Пергамент приклеюємо на краплі суміші. Зверху викладаємо ложкою меренгу і вирівнюємо по листу. Відправляємо у розігріту до 150 градусів духовку (режим верх/низ) на 30 хвилин.
  • Дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути й перегортаємо на інший лист пергаменту, краще за все на решітку, а перший пергамент обережно видаляємо.
  • Для крему змішуємо інгредієнти й збиваємо вінчиком до однорідної щільної маси.
  • Вишні попередньо розморожуємо, додаємо цукор і крохмаль. Добре помішуючи доводимо до кипіння, охолоджуємо.
  • Частинку крему перекладаємо у кондитерський мішок, частину намазуємо на меренгу, а поверх розміщуємо вишню (до речі, можна брати й будь-яку іншу кислу ягоду чи фрукт) і обережно згортаємо рулет.
  • Прикрашаємо частиною крему з мішка і ягодами, мʼятою, за вашим бажанням. Такий десерт необхідно з'їсти за два дні.

Смачного!

Поради від Володимира Ярославського

  • Білки мають бути кімнатної температури й, бажано, старими. Нехай постоять у вас в холодильнику під плівкою з тиждень.
  • Обов'язково без частинок жовтка й абсолютно в чистому посуді – в іншому разі білок не зіб'ється.