Духмяний аромат весни: готуємо смачнющі палянички з черемшею
7 квітня 2024,
14:30
Читать новость на русском
Джерело:
yaroslavskyi_vovaСезон черемші – у самому розпалі. Хоч ведмежий часник і занесений у Червону книгу України, наші фермери знайшли з цього вихід.
Вони успішно вирощують черемшу на власних грядках, як руколу чи будь-яку іншу зелень. Тому її можна купувати, а отже і їсти без докорів сумління.
Варто спробувати Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день
Варто зауважити, що ви можете взяти для цього рецепту будь-яку зелень – від кропу до шпинату. Також радимо поекспериментувати із сирами – так буде ще смачніше.
Палянички з черемшею
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 6
– 180 грамів кефіру;
– 270 – 290 грамів борошна;
– 5 грамів розпушувача;
– сіль до смаку.
Начинка:
– 70 грамів черемші;
– 70 грамів петрушки;
– 70 грамів кисломолочного сиру;
– 70 грамів твердого сиру;
– 30 грамів олії;
– сіль, перець до смаку;
– 50 грамів лісових горіхів.
Приготування:
- Додайте сіль та розпушувач у кефір. Одразу засипте борошно і вимішайте тісто кілька хвилин руками, поки воно не стане однорідним. Підсипте борошном, накрийте рушником чи плівкою і дайте відпочити.
- Тим часом промиту петрушку та черемшу подрібніть у блендері разом з кисломолочним сиром, горіхами і олією. У подрібнену начинку додайте тертий твердий сир, сіль і перець.
- Тісто поділіть на 8 частин, Кожну розкачайте, покладіть всередину начинку і защепіть краї. Покладіть защипом донизу і розкачайте ще раз тоненько – орієнтовно 5 міліметрів.
- Готуйте палянички на пательні на середньому вогні. Підсмажте з однієї сторони, а потім – з іншої. Повторіть так ще раз – палянички мають надуватися.
- Викладіть готові палянички на тарілку та змастіть їх маслом.