Не викидайте черству паску: рецепт десерту з яблуками

19 квітня 2023, 09:51
Читать новость на русском

Після Великодня завжди залишаються пасочки, вони черствіють і що з ними робити далі – не викидати ж?! Ми пропонуємо приготувати з них новий, смачний десерт.

Якщо ви втомилися їсти паски, або вони стали черствими – скористайтеся цим рецептом та здивуйте рідних і близьких новим десертом з яблуком, ніжним кремом та паски.

Читайте також  Охолоджена чи заморожена яловичина: яку краще обрати

Такий варіант точно оцінити всі, особливо батьки. Обирайте для випічки сорти солодких яблук, або кислих, якщо любите "свіжі" десерти.

Рецепт випічки із залишків паски

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
 – 400 грамів паски (краще вже трішки черствої);
 – 2 яйця;
 – 80 грамів цукру;
 – дрібка солі;
 – 10 грамів кукурудзяного крохмалю;
 – 400 грамів молока або вершків 10%;
 – 50 грамів вершкового масла;
 – 1 чайна ложка ванільного або іншого ароматизатора;
 – цедра 1 апельсину;
 – 2 столові ложки апельсинового соку;
 – 1 велике яблуко;
 – за бажанням: цукор, кориця, вершкове масло, цедра апельсина та мигдальні пластівці.⠀ ⠀

Приготування:

  • Для крему яйця перемішуємо з цукром, сіллю та крохмалем. Додаємо молоко або вершки та варимо до легкого загущення. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло, ароматизатор, цедру та сік апельсину, перемішуємо та даємо охолонути.
  • У паски зрізаємо верхівку, розрізаємо навпіл та нарізаємо скибочками.
  • Яблуко нарізаємо тонкими скибками.
  • Паску занурюємо у крем та кладемо у форму разом з яблуками.
  • Зверху посипаємо цукром, корицею, цедрою апельсина, мигдальними пластівцями та додаємо вершкове масло.
  • Запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.

Смачного!