19 квітня,
09:51
Не викидайте черству паску: рецепт десерту з яблуками
Джерело:
Валерія ВелігураПісля Великодня завжди залишаються пасочки, вони черствіють і що з ними робити далі – не викидати ж?! Ми пропонуємо приготувати з них новий, смачний десерт.
Якщо ви втомилися їсти паски, або вони стали черствими – скористайтеся цим рецептом та здивуйте рідних і близьких новим десертом з яблуком, ніжним кремом та паски.
Читайте також Охолоджена чи заморожена яловичина: яку краще обрати
Такий варіант точно оцінити всі, особливо батьки. Обирайте для випічки сорти солодких яблук, або кислих, якщо любите "свіжі" десерти.
Рецепт випічки із залишків паски
- Час: 60 хвилин
- Порції: 4 – 6
– 400 грамів паски (краще вже трішки черствої);
– 2 яйця;
– 80 грамів цукру;
– дрібка солі;
– 10 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 400 грамів молока або вершків 10%;
– 50 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка ванільного або іншого ароматизатора;
– цедра 1 апельсину;
– 2 столові ложки апельсинового соку;
– 1 велике яблуко;
– за бажанням: цукор, кориця, вершкове масло, цедра апельсина та мигдальні пластівці.⠀ ⠀
Приготування:
- Для крему яйця перемішуємо з цукром, сіллю та крохмалем. Додаємо молоко або вершки та варимо до легкого загущення. Вимикаємо вогонь, додаємо вершкове масло, ароматизатор, цедру та сік апельсину, перемішуємо та даємо охолонути.
- У паски зрізаємо верхівку, розрізаємо навпіл та нарізаємо скибочками.
- Яблуко нарізаємо тонкими скибками.
- Паску занурюємо у крем та кладемо у форму разом з яблуками.
- Зверху посипаємо цукром, корицею, цедрою апельсина, мигдальними пластівцями та додаємо вершкове масло.
- Запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
Смачного!