13 лютого,
12:10
Смачний подарунок на День святого Валентина: як приготувати простий та швидкий торт на 14 лютого
Джерело:
Kwestia smakuКоли День святого Валентина на носі, закохані пари задумуються про подарунки, які найкраще продемонструють їх прив'язаність та турботу. І що може бути краще, ніж десерт, який приготований з любов'ю?
Якщо ви хочете порадувати свою половинку солодощами, але часу мало – не панікуйте! Є простий та швидкий рецепт торта, який точно сподобається вашому коханому.
До теми Готуємося до Дня закоханих: зберігайте рецепт печива, яке зробить кохання ще солодшим
Рецепт святкового торта на День святого Валентина
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Це так красиво / Фото kwestia smaku
Інгредієнти:пісочне тісто:
– 180 грамів борошна;
– 50 грамів какао;
– 80 грамів цукрової пудри;
– маленька щіпка солі;
– 100 грамів масла (холодного);
– 1 маленьке яйце (або 1 жовток + 1 – 2 столові ложки води);
шоколадна маса:
– 250 грамів чорного шоколаду;
– 150 мілілітрів вершків 30%;
– 50 грамів вершкового масла;
– за бажанням: малина для прикраси.
Приготування:
- Для приготування пісочного тіста насипте борошно, какао, цукрову пудру та сіль у миску або на кондитерську дошку та перемішайте.
- Додайте нарізане шматочками масло і подрібніть інгредієнти ножем або міксером до утворення дрібної крихти.
- Потім додайте яйце і перемішайте або замісіть руками, з’єднавши інгредієнти в однорідне тісто. Поставте в холодильник приблизно на 20 – 30 хвилин.
- Розкачайте тісто між двома листами паперу для випічки в корж розміром більше форми (використовуємо діаметром 22 – 23 сантиметри).
- Зніміть один аркуш паперу, помістіть тісто у форму, зніміть верхній папір, накрийте стінки форми тістом і обріжте виступаючі краї тіста над формою.
- Наколіть дно виделкою і поставте в холодильник.
- Духовку розігрійте до 180 градусів.
- Накрийте пиріг алюмінієвою фольгою (дно і боки), насипте на дно вагу (суху квасолю, рис) і поставте в духовку.
- Випікайте 20 хвилин.
- Зніміть фольгу з вагою і запікайте ще 10 хвилин. Вийміть і остудіть.
- Шоколад дрібно порубайте.
- Вершки розігрійте і перелийте в чисту миску. Додайте нарізаний шоколад і перемішайте, поки він не розплавиться і не стане однорідним.
- Додайте нарізане кубиками масло і перемішуйте, поки воно не розтане.
- Викладіть масу на тісто і залиште на кілька годин для застигання.
- Зверху торт можна прикрасити малиною або іншими фруктами.