Джерело: ryaba.ua

Сordon bleu – французька страва, що в перекладі означає "синя стрічка". Існує версія, що страву вперше приготували кухарка Людовика XV – мадам Дюбарі. Саме за Кордон Блю король нагородив її синьою стрічкою, звідси пішла й назва.

Найкраще курка Кордон Блю з м'яса гомілки смакуватиме з картопляним пюре або з овочевим гарніром. Цю страву ви можете подавати як до святкового столу чи родинних застіль, так і на обід чи вечерю.

Читайте також Куряче філе – основа здорового харчування: користь та переваги

Як приготувати курку Кордон Блю з м'яса гомілки

  1. Ретельно помийте курятину. М'ясо гомілки відбийте через шар харчової плівки, щоб не пошкодити структуру, додайте сіль і чорний мелений перець на ваш смак.

  2. Твердий сир і шинку нарізати тонкими скибочками, викласти на м'ясо гомілки та обережно загорнути в рулет.

  3. Запанірувати сформовану курку Кордон Блю в борошні, яйцях і сухарях.

  4. Обсмажте заготовку до рум'яної скориночки у великій кількості попередньо розігрітої олії.

  5. Розігрійте духовку та запечіть курку Кордон Блю близько 20 хвилин при температурі 180 градусів до готовності. Смачного!