Легендарний рецепт картоплі з лисичками до святкового столу

24 серпня 2023, 14:52
Читать новость на русском

Що може бути смачнішим за культове поєднання картоплі та грибів. А якщо ще й подати це зі сметанковим соусом - смакота ще та.

Не знаєте, що приготувати на обід? Спробуйте рецепт з лисичками та особливою картоплею.

Читайте також Легкі салати з курячими стріпсами "Легко!": три ідеї для вечері

Це легендарний рецепт картоплі з лисичками, який точно сподобається кожному. Він надзвичайно легкий у приготуванні, а смак – неймовірний.

Рецепт картоплі з лисичками

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 2
Інгредієнти:
 – 4 картоплини;
 – лисички;
 – оливкова олія;
 – часник;
 – вершкове масло;
 – сіль;
 – 2 – 3 ложки сметани;
 – свіжий кріп;
 – чорний мелений перець.

Приготування:

  • Очищуємо картоплю, робимо надрізи гострим ножем, але не прорізаємо до кінця. 
  • Варимо картоплю у киплячій, підсоленій воді протягом 10 – 15 хвилин (час залежить від розміру).
  • Лисички миємо, так само проварюємо у киплячій воді протягом 3 – 4 хвилин.
  • Тепер картоплю викладаємо у жаротривку форму, поливаємо оливковою олією, посипаємо сіль та перець. Ставимо у духовку на режим гриль чи обдув при 240 градусах. Запікаємо 15 хвилин, щоб стала рум’яна.
  • Для лисичок кидаємо шмат масла на сковорідку, часник. Обсмажуємо протягом 5 – 7 хвилин на помірному вогні.
  • Для соусу змішуємо сметану, кріп, сіль та мелений чорний перець.

Смачного!

Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати баклажани на смак, як гриби.