Не тільки млинці: що з давніх-давен готують на гуцульщині на Масну неділю

16 березня 2024, 20:20
Читать новость на русском

Джерело:

Смачно

Деруни – відома страва, яку так люблять українці. Це картопляні оладки, які подають з сирною мачинкою або грибною підливою.

Деруни готують по всій Україні, але особливо смачно – у Карпатах. Тут їх називають "терти-пляцки", "тертухи", "бандурятники", "кремзлики". За гуцульською традицією їх подають із густою сметаною або ряжанкою (пахтою). Ще можна додати пересмажені з цибулею гриби, заправлені мукою.

Цікаво "Водний Світ" дарує відчуття свята: що особливого приготувати з морепродуктами

На Масну неділю у Карпатах готують не тільки вареники чи млинців, а картопляні деруни. Вони вважаються однією з традиційних страв масляного тижня.

Рецепт дерунів по-гуцульськи

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 6 картоплин;
– 1 яйце;
– пів цибулини;
– 2 зубчики часнику;
– 1,5 столової ложки сметани чи кислого молока;
– 2 столові ложки борошна;
– соняшникова олія – для смаження;
– сіль, перець – на смак. Не маєте часу відтворити цей рецепт, а так хочеться чогось корисного і поживного? Збережіть свої сили на кар’єрні звершення і насолоджуйтеся вже готовою до споживання продукцією ТМ "Водний Світ". Адже це швидко, корисно і завжди смачно!

Приготування:

  1. Почистіть овочі.
  2. Картоплю і цибулю потріть на дрібній тертці.
  3. Додайте у масу сметану або кисле молоко.
  4. В іншій ємності збийте до пишної піни яйце і додайте до дерунів.
  5. Просіяне борошно всипте в кінці після часнику (його можна потерти або пропустити через прес), солі та перцю.
  6. Ретельно перемішайте масу.
  7. Нагрійте сковороду із товстим дном.
  8. Смажте з двох боків до рум'яної скоринки.

Це так смачно: як правильно посмажити рибу.