Щоб зробити страву більш святковою, ви можете прикрасити або оформити пиріг так, щоб він виглядав як подарунок чи символ свята Миколая, зазначає 24 Канал.

Обов'язково спробуйте "Курка по-домашньому": класичні страви для затишних зимових вечорів

Зокрема, можна додати цікаві деталі, наприклад, символічні елементи – гілочки кропу, що імітуватимуть ялинку, та журавлину, яка буде схожою на ялинкові іграшки.

Приготувати кіш з куркою може бути ще простіше, ніж зазвичай

Для приготування пирога за цим рецептом вам знадобиться курятина. Радимо звернути увагу на стріпси з філе ТМ "Наша Ряба", адже вони вже нарізані на тонкі смужки, що спрощує процеси приготування та заощаджує час.

Свіжонарізані стріпси з курячого філе – дуже зручне кулінарне рішення для сніданку, обіду чи вечері. Процес приготування завдяки їм буде дуже швидким та простим, адже м'ясо не треба мити та нарізати.


Стріпси з філе – дуже зручне кулінарне рішення / Фото ТМ "Наша Ряба"

Окрім цього, ТМ "Наша Ряба" – це надійний виробник курятини, якому українці довіряють вже понад 20 років. Кожна друга людина в Україні купує продукцію бренду, а впізнаваність торгової марки просто вражає – про неї знають аж 98% співгромадян.

Тож знаходьте свіжонарізані стріпси ТМ "Наша Ряба" на полицях магазинів й нумо готувати смачну сімейну вечерю на Миколая.

Кіш з куркою та сиром – покроковий рецепт

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 6

Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром
Кіш з куркою і сиром – чудова ідея для родинної вечері / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Дістаньте з холодильника 200 грамів вершкового масла, аби воно нагрілося до кімнатної температури. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для електричних духовок радимо використовувати режим верхнього та нижнього нагріву.
  2. В глибоку миску всипте 350 грамів борошна, додайте розм'якшене вершкове масло, третину чайної ложки солі, вбийте 2 яйця та влийте 2 столові ложки молока. Замісіть однорідне пісочне тісто, після чого загорніть його в плівку та покладіть у холодильник на 15 хвилин.
  3. Дістаньте охолоджене тісто, викладіть на шматок пергаменту та розкачайте корж діаметром 28 – 29 сантиметрів.
  4. Перекладіть тісто у форму діаметром 25 сантиметрів, сформуйте бортики та проколіть дно виделкою.
  5. Викладіть на тісто пергаментний папір, щоб він його повністю покрив, та насипте зверху 1 кілограм гороху чи квасолі. Це потрібно для того, щоб пісочне тісто в процесі випікання не підіймалося та зберегло свою форму. Поставте випікатися на 20 хвилин.
  6. Тим часом очистьте цибулю та наріжте її середнім кубиком. Розігрійте пательню з 1 столовою ложкою соняшникової олії. Спочатку перекладіть туди цибулю та обсмажте на середньому вогні до м'якості. Потім додайте стріпси з курячого філе ТМ "Наша Ряба", всипте третину чайної ложки солі, перемішайте та готуйте все разом ще 5 хвилин до легкої золотавості курки. Після цього приберіть пательню з вогню, щоб начинка трохи захолола.
  7. У миску додайте 100 грамів натертого на велику тертку твердого сиру, вбийте яйце, влийте 50 мілілітрів молока, 100 мілілітрів вершків 33% та всипте третину чайної ложки солі. Все це ретельно перемішайте вінчиком та додайте обсмажені курячі стріпси з цибулею. Ще раз добре перемішайте.
  8. Дістаньте з духовки пісочний корж, приберіть пергамент з квасолею чи горохом та вилийте всередину начинку. Поставте запікатися на 30 хвилин. Скоринка зверху має стати добре рум'яною.
  9. Готовий пиріг з куркою дістаньте з духовки й дайте повністю захолонути у формі та стабілізуватися. Потім наріжте кіш шматочками та подавайте до столу.

Смачного!