Ідеальна родинна вечеря на Миколая: готуємо особливий кіш з куркою та сиром
Кіш з куркою та сиром чудово підійде для святкування Дня святого Миколая у сімейному колі. Адже поєднання курячого м'яса та сиру припаде до душі всім членам родини, включаючи дітей.
Щоб зробити страву більш святковою, ви можете прикрасити або оформити пиріг так, щоб він виглядав як подарунок чи символ свята Миколая, зазначає 24 Канал.
Обов'язково спробуйте "Курка по-домашньому": класичні страви для затишних зимових вечорів
Зокрема, можна додати цікаві деталі, наприклад, символічні елементи – гілочки кропу, що імітуватимуть ялинку, та журавлину, яка буде схожою на ялинкові іграшки.
Приготувати кіш з куркою може бути ще простіше, ніж зазвичай
Для приготування пирога за цим рецептом вам знадобиться курятина. Радимо звернути увагу на стріпси з філе ТМ "Наша Ряба", адже вони вже нарізані на тонкі смужки, що спрощує процеси приготування та заощаджує час.
Свіжонарізані стріпси з курячого філе – дуже зручне кулінарне рішення для сніданку, обіду чи вечері. Процес приготування завдяки їм буде дуже швидким та простим, адже м'ясо не треба мити та нарізати.
Стріпси з філе – дуже зручне кулінарне рішення / Фото ТМ "Наша Ряба"
Окрім цього, ТМ "Наша Ряба" – це надійний виробник курятини, якому українці довіряють вже понад 20 років. Кожна друга людина в Україні купує продукцію бренду, а впізнаваність торгової марки просто вражає – про неї знають аж 98% співгромадян.
Тож знаходьте свіжонарізані стріпси ТМ "Наша Ряба" на полицях магазинів й нумо готувати смачну сімейну вечерю на Миколая.
Кіш з куркою та сиром – покроковий рецепт
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 6
Кіш з куркою і сиром – чудова ідея для родинної вечері / Фото Shutterstock
Інгредієнти для тіста:
– 200 грамів вершкового масла 82,5%;
– 350 грамів борошна;
– третина чайної ложки солі;
– 2 яйця;
– 2 столові ложки молока 2,5%.
Інгредієнти для начинки:
– 1 упаковка стріпсів з курячого філе ТМ "Наша Ряба";
– 1 ріпчаста цибуля;
– 2 третини чайної ложки солі;
– 1 столова ложка соняшникової олії;
– 100 грамів твердого сиру;
– 1 яйце;
– 50 мілілітрів молока 2,5%;
– 100 мілілітрів вершків 33%.
Приготування:
- Дістаньте з холодильника 200 грамів вершкового масла, аби воно нагрілося до кімнатної температури. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для електричних духовок радимо використовувати режим верхнього та нижнього нагріву.
- В глибоку миску всипте 350 грамів борошна, додайте розм'якшене вершкове масло, третину чайної ложки солі, вбийте 2 яйця та влийте 2 столові ложки молока. Замісіть однорідне пісочне тісто, після чого загорніть його в плівку та покладіть у холодильник на 15 хвилин.
- Дістаньте охолоджене тісто, викладіть на шматок пергаменту та розкачайте корж діаметром 28 – 29 сантиметрів.
- Перекладіть тісто у форму діаметром 25 сантиметрів, сформуйте бортики та проколіть дно виделкою.
- Викладіть на тісто пергаментний папір, щоб він його повністю покрив, та насипте зверху 1 кілограм гороху чи квасолі. Це потрібно для того, щоб пісочне тісто в процесі випікання не підіймалося та зберегло свою форму. Поставте випікатися на 20 хвилин.
- Тим часом очистьте цибулю та наріжте її середнім кубиком. Розігрійте пательню з 1 столовою ложкою соняшникової олії. Спочатку перекладіть туди цибулю та обсмажте на середньому вогні до м'якості. Потім додайте стріпси з курячого філе ТМ "Наша Ряба", всипте третину чайної ложки солі, перемішайте та готуйте все разом ще 5 хвилин до легкої золотавості курки. Після цього приберіть пательню з вогню, щоб начинка трохи захолола.
- У миску додайте 100 грамів натертого на велику тертку твердого сиру, вбийте яйце, влийте 50 мілілітрів молока, 100 мілілітрів вершків 33% та всипте третину чайної ложки солі. Все це ретельно перемішайте вінчиком та додайте обсмажені курячі стріпси з цибулею. Ще раз добре перемішайте.
- Дістаньте з духовки пісочний корж, приберіть пергамент з квасолею чи горохом та вилийте всередину начинку. Поставте запікатися на 30 хвилин. Скоринка зверху має стати добре рум'яною.
- Готовий пиріг з куркою дістаньте з духовки й дайте повністю захолонути у формі та стабілізуватися. Потім наріжте кіш шматочками та подавайте до столу.
Смачного!