Всі три страви ідеально підійдуть для романтичної вечері, адже вони вишукані та смакуватимуть наче в ресторані.

Читайте також Котлета по-київськи: історія походження страви та домашній рецепт

Готуйте смачну вечерю за 30 хвилин разом за нашими рецептами та дивуйте коханих й рідних ресторанними стравами вдома.

Ці страви ми особисто готували та запевняємо вас, що вам все вдасться!

Смажений стейк лосося з пюре із зеленим горошком та м'ятою

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
  • Калорійність страви: 508 ккал


Страва з лосося за 30 хвилин / Фото Freepik

  1. У невелику каструлю відправте вершкове масло, розтопіть його на повільному вогні.
  2. Висипте в каструлю зелений горошок та перемішайте його ложкою.
  3. Влийте вершки до горошку та листочки м'яти. Перемішайте масу та тушкуйте під кришкою.
  4. Посоліть та поперчіть гарнір й перемішайте.
  5. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте на ній стейки з лосося по 4 хвилини з кожної сторони.
  6. Подрібніть блендером горошок у вершках до однорідної консистенції – пюре.
  7. Викладіть пюре на тарілку. Притрусіть сиром на ваш смак.
  8. Збоку покладіть готову рибу та за бажанням улюблених овочів або зелені. 
  9. Розріжте лимон на дві половинки та викладіть на рибу. 
  10. Подавайте страву до столу гарячою. Перед куштуванням риби запропонуйте вашій половинці вичавити сік з лимона на рибу. Смачного!

Запечена дорадо зі свіжим салатом

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
  • Калорійність страви: 450 ккал


Страва з дорадо за 30 хвилин / Фото Freepik

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  2. Для випікання риби підготуйте деко та пергамент для запікання. Викладіть шар пергаменту на деко та змастіть його оливковою олією.
  3. Викладіть на деко цілу рибу. Полийте рибу зверху та всередині лимонним соком. В середину кожної дорадо покладіть гілочку розмарину.
  4. Зменште градус духовки до 180 та відправте рибу запікатися на 25 хвилин.
  5. Доки готується дорадо приготуймо вітамінний салат. На центр тарілки викладіть руколу гіркою.
  6. Томати розріжте на половинки та викладіть на салат. Збризніть салат оливковою олією та лимонним соком.
  7. Наріжте сир на шматочки та викладіть зверху на салат.
  8. Готову рибу викладіть на край тарілки та подавайте страву гарячою до столу. Смачного!

Теплий салат з качкою, шпинатом та грушею

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2
  • Калорійність страви: 620 ккал


Страва з качки за 30 хвилин / Фото Марти Стюарт

  1. Помийте качине філе, просушіть шаром паперового рушника. Гострим ножем зробіть на шкірі качки грубу сітку, але не проріжте її до м'яса – це важливо!
  2. Відправте качине філе на холодну сковорідку шкірою до низу. Повільно обсмажуйте качине філе на маленькому вогні. Час від часу поливайте його жиром, що буде топитися зі шкіри.
  3. Змішайте листя шпинату та руколи.
  4. Заправте салат соусом з меду, гірчиці та оливкової олії. Додайте трішки солі.
  5. В центр тарілки викладіть порційно салат.
  6. Наріжте грушу тонкими скибочками – викладіть на салат. Посипте салат журавлиною та шматочками блакитного сиру.
  7. Коли шкірочка зарум'янилася та віддала зайвий жир (стала тонкою і хрумкою) переверніть качку на іншу сторону та продовжуйте повільно смажити. 
  8. Рум'яне качине філе викладіть на окрему тарілку та залишіть на 4 – 5 хвилин настоятися, щоб сік всередині качки рівномірно розійшовся по м'ясу.
  9. Наріжте качине філе на шматочки та викладіть зверху на салат. Правильно приготована качка в середині повинна бути ніжно рожевого кольору – розе.
  10. Подавайте готову страву гарячою до столу. Смачного!