Що має бути на новорічному столі 2024: чим задобрити дракона – добірка страв

30 грудня 2023, 09:30
Читать новость на русском

Джерело:

fajne gotowanie

Новий рік 2024 відзначає прихід Дракона, символу мудрості, сили і енергії. Цей рік обіцяє бути особливим, або навіть чарівним.

Цей рік за китайським календарем обіцяє неймовірну енергію, мудрість і велич, але як ми можемо використати цю могутню силу на своєму новорічному столі. Дракон як символ вогню та могутності заслуговує на особливу увагу та повагу в обранні страв.

Цікаво Ап – і готово: готуємо прості новорічні страви із курочкою

Що приготувати на новорічний стіл

Щоб приготувати правильний стіл для Дракона, обирайте вогняні страви. Спробуйте відзначити своє застілля гострими приправами та екзотичними спеціями. Оскільки Дракон асоціюється з водою, додайте морські страви.

Приготуйте креветки, лосось, мідії чи інші морепродукти. Птиця (індичка, качка, гусак) – чудовий вибір для багатства та розкоші. Завершіть святковий стіл особливими десертами, шоколад те, що потрібно для будь-якого святкування.

Салат з качки

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 3
Інгредієнти:

– 1 апельсин;
– 100 грамів помідорів черрі;
– 1 жменя кедрових горіхів;
– 1 упаковка салатного міксу;
– 3 столові ложки лимонного соку;
– 1 столова ложка седу;
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 350 грамів качиного філе;
– спеції: сіль, перець.

Приготування:

  1. Промийте і обсушіть качку, потім зробіть на шкірі надрізи у формі сітки.
  2. Натріть грудку сіллю і перцем.
  3. Помістіть його в ємність і поставте в холодильник на 3 години.
  4. Діставши м’ясо з холодильника, почекайте приблизно 30 хвилин. Покладіть качину грудку на сковороду шкірою вниз.
  5. Смажте приблизно 6 хвилин, потім обережно переверніть і смажте приблизно 3 хвилини.
  6. Помістіть м’ясо в жароміцний посуд.
  7. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці приблизно 10 хвилин.
  8. Вийміть м’ясо і відкладіть.
  9. Листя салату рівномірно розкладіть по тарілках.
  10. Помідори черрі промийте і наріжте четвертинками.
  11. Розподіліть між тарілками.
  12. Очистіть апельсин і розділіть на часточки.
  13. Остиглу качину грудку наріжте скибочками і розкладіть по тарілках.
  14. Салат посипте кедровими горішками (попередньо їх можна обсмажити на сковороді).
  15. У мисці змішайте лимонний сік, мед і оливкову олію. Перемішайте і полийте салат.

Рамен з морепродуктами

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 8
Інгредієнти:
– 2 літи курячого бульйону;
– 30 грамів масла;
– 500 грамів креветок;
– 20 грамів пасти каррі;
– 200 грамів плавленого вершкового сиру;
– 200 мілілітрів кокосового молока;
– 150 грамів локшини рамен;
– 125 грамів помідорів черрі;
– 80 грамів цибулі шалот;
– спеції: сіль, перець, соєвий соус, свіжий імбир, свіжий коріандр, рибний соус, сік лайма.

Приготування:

  1. Розморозьте креветки.
  2. Зваріть рамен згідно з інструкцією на упаковці.
  3. Помідори розріжте навпіл, а цибулю дрібно нашаткуйте.
  4. Обсмажте (протягом 60 секунд) на розігрітому вершковому маслі цибулю, пасту каррі та дрібку солі.
  5. Додайте помідори і смажте 2 хвилини, потім всипте креветки (слід смажити по 2 хвилини з кожного боку).
  6. У гарячий бульйон додайте нарізаний дрібними шматочками плавлений сир і кокосове молоко.
  7. Варіть і перемішуйте до однорідності.
  8. Приправте суп 2 столовими ложками соку лайма, 2 столовими ложками соєвого соусу, 2 столовими ложками рибного соусу, сіллю та перцем.
  9. Додаємо всі інгредієнти в суп, перемішайте і варіть 2 хвилини.
  10. Готовий суп подавайте з локшиною.

Шоколадний десерт

  • Час: 1 година
  • Порцій: 3
Інгредієнти:
– 200 грамів темного шоколаду;
– 250 мілілітрів вершків 30%;
– 2 столові ложки масла;
– 1 столова ложка ванільного екстракту;
– 1 стакан малини або іншої ягоди.

Приготування:

  1. Шоколад розтопіть на водяній бані.
  2. Нагрійте збиті вершки в каструлі, поки вони не почнуть кипіти. Зніміть каструлю з вогню і додайте масло.
  3. Помішуйте, поки масло не розтане.
  4. Влийте розтоплений шоколад, продовжуючи помішувати.
  5. Додайте екстракт і перемішайте.
  6. Розкладіть шоколадну масу по чашках і поставте в холодильник приблизно на 2 години.
  7. Подавайте десерт з улюбленим ягодами.
Дуже ефектно та смачно: як приготувати закуску у вигляді ялинки.