Укр Рус
30 червня, 09:57
2

Не лише макарони та салат: що приготувати на обід влітку

Що зазвичай ми готуємо влітку на обід: молоду картоплю, макарони або гречану кашу. Чому б не подати щось особливе, але з сезонних продуктів? У нас є кілька ідей.

24 канал підготував три рецепти літніх обідів, які з легкістю може повторити кожен: і не важливо чи готувати ви до цього.

Читайте також Картопляні човники із курячим фаршем: смачні рецепти на щодень і свято

Рецепт кабачкових дерунів

Інгредієнти:
– 220 грамів кабачків чи цукіні;
– 1 велике яйце;
– половина ріпчастої цибулі
– свіжа зелень;
– 2 столові ложки борошна;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– олія.

Приготування:

  • Кабачок та цибулю дрібно нарізаємо, додаємо нарізну зелень, яйце, борошно, трішки солі та перець.
  • Перемішуємо суміш і обсмажуємо на сковорідці з олією на середньому вогні.
  • Якщо будете брати молодий кабачок і смажити багато: можна кабачок спочатку посолити, дати постояти хвилин 10 – 15, злити отриману "воду" і потім вже додавати зелень, яйця та борошно.

Смачного!

Рецепт фаршированих грибів овочами

Інгредієнти:
– 500 грамів великих печериць;
– 2 морквини;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 150 – 200 грамів твердого сиру;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– олія;
– майоран (за бажанням).

Приготування:

  • Очищаємо гриби, відрізаємо ніжки та дрібно січемо їх ножем. Нарізаємо цибулю кубиками, моркву – натираємо на тертці.
  • Розігріваємо сковорідку з олією та обсмажуємо спочатку цибулю, далі додаємо моркву та ніжки грибів. Заправляємо спеціями та перемішуємо.


Фаршировані гриби / Фото peas and crayons

  • Розігріваємо духовку до 200 градусів.
  • Викладаємо капелюшки грибів на деко, начиняємо овочевою засмажкою та посипаємо сиром.
  • Запікаємо 15 хвилин до готовності.

Смачного!

Рецепт кабачкового торта з помідорами

Інгредієнти:
– 2 кабачки;
– 2 курячих яйця;
– 3 – 4 столові ложки борошна;
– сіль;
– чорний мелений перець;
– зелена цибуля.
Для начинки:
– майонез;
– помідори;
– часник;
– тертий сир.

Приготування:

  • Кабачок та цибулю дрібно нарізаємо, або натираємо на тертці, додаємо нарізну зелень, яйце, борошно, трішки солі та перець.
  • Перемішуємо суміш і обсмажуємо на сковорідці з олією на середньому вогні.
  • Якщо будете брати молодий кабачок і смажити багато: можна кабачок спочатку посолити, дати постояти хвилин 10 – 15, злити отриману "воду" і потім вже додавати зелень, яйця та борошно.
  • Для начинки змішуємо майонез, вичавлений часник та натертий пармезан.
  • Викладаємо торт шарами: кабачковий оладок, змащуємо соусом та викладаємо тонкі скибки помідорів.

Смачного!