Ця страва з легкістю витіснить з п'єдесталу навіть екзотичні рецепти, зазначає 24 Канал. Адже що може бути краще за гармонійне поєднання картоплі, ніжної курятини та сиру, що після нагрівання надасть рум'яну скоринку?

Читайте також Готують у всьому світі: як куряче м'ясо стало основою багатьох страв у різних кухнях

Та щоб страва потішила вас і рідних особливим смаком, варто приділити увагу вибору головного інгредієнта – курятини. Найкраще до рецепта підійде фарш, адже він готується значно швидше.

Подбайте і про якість цього продукту. Рекомендуємо обирати тільки перевірених виробників, як-от ТМ "Наша Ряба", яка вже понад 20 років гарантує українцям свіжу та якісну курятину. Для цього рецепту найкраще підійде фарш "Соковитий", що складається на 100% з м'яса ніжки без шкірки. Цей продукт не тільки зробить картопляні човники соковитими, але й допоможе зекономити ваш час, адже м'ясо вже подрібнене і готове до приготування. До того ж упаковка містить 500 грамів фаршу, тому вся сім'я буде ситою.

Також курячий фарш чудово поєднується з різноманітними спеціями, тож ви можете сміливо експериментувати, додаючи до страви улюблені приправи та розкриваючи таким чином смакові можливості цього продукту.

Отже, із головним інгредієнтом визначились. Нумо готувати! Як із доступних продуктів запекти картопляні човники – ділимось у покрокових рецептах.

Картопляні човники з курячим фаршем та сиром

  • Час: 55 хвилин
  • Порції: 4

Готуємо картопляні човники з курячим фаршем і сиром / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Очищаємо картоплю та розрізаємо навпіл. За допомогою чайної ложки робимо заглиблення. Отримані серединки нарізаємо кубиками.

  2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, додаємо до подрібленої картоплі та змішуємо з фаршем. Присмачуємо спеціями.

  3. Фаршируємо половинки картоплі та викладаємо їх на змащене олією деко. Ставимо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

  4. Натираємо сир на середній тертці. Через пів години від старту випікання картоплю посипаємо сиром і відправляємо допікатися ще 10 хвилин. За бажанням страву можна посипати подрібненою зеленню.

Картопляні човники з курячим фаршем, відварені у сметанковому соусі

  • Час: 55 хвилин
  • Порції: 4

Картопляні човники з курячим фаршем / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Очищаємо картоплю, зрізаємо верхівку та робимо в ній заглиблення.

  2. Додаємо до курячого фаршу сіль, чорний мелений перець, а також натертий на тертці або пропущений через прес зубчик часнику. Перемішуємо до однорідної консистенції.

  3. Кожну картоплину також приправлюємо сіллю та перцем. Після цього фаршируємо овоч м'ясним фаршем.

  4. Розігріваємо пательню з олією. Викладаємо картоплю і злегка підсмажуємо з обох боків.

  5. У глибоку каструлю відправляємо сметану, вливаємо стільки ж води, лавровий листок та сіль. Перемішуємо.

  6. У сметанковий соус викладаємо фаршировану картоплю. Готуємо страву 25 – 30 хвилин з моменту закипання.

  7. Подаємо страву до столу гарячою та прикрашеною улюбленою зеленню

Смачного!