Неочікувані способи вживання: чи можна їсти сирий кабачок
- Кабачок є універсальним овочем, який можна їсти сирим та використовувати у салатах та закусках.
- Сирі кабачки можна нарізати або натерти для салатів, а також використовувати як основу для закусок.
Джерело:
SmakerКабачок – універсальний овоч, який займає важливе місце в кулінарних традиціях по всьому світу. Інколи виникає запитання, чи варто вживати його сирим.
Сирий кабачок можна їсти, це досить поширено в кулінарії. Він має м'який смак і хрустку текстуру, що робить його відмінним доповненням до салатів та холодних закусок.
Не пропустіть Унікальний маринад для шашлику на пиві: приготуйте і здивуйтеся
Що приготувати з сирого кабачка
Сирі кабачки чудово підходять для приготування салатів. Їх можна нарізати скибочками або натерти на тертці та змішати з іншими овочами. Проста заправка з оливкової олії, лимонного соку, солі та перцю допоможе підкреслити ніжний смак кабачка.
Тонко нарізані скибочки кабачка можна використовувати, як основу для закусок. Наприклад, на них можна покласти трохи сиру і томат, або використати як замінник хліба в мінібутербродах.
Салат з сирого кабачка
- Час: 15 хвилин
- Порцій: 4
Чудове поєднання / Фото Smaker
– 1 молодий кабачок;
– 50 грамів маслин;
– 100 грамів сиру фета;
– 50 грамів кедрових горіхів;
– 2 столові ложки петрушки;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– щіпка порошку чилі;
– сіль і перець до смаку.
Приготування:
- Цукіні помити і наріжте смужками за допомогою овочечистки.
- У мисці змішайте оливкову олію або лимонний сік із дрібкою чилі, потім приправте сіллю та перцем.
- Помістіть кабачки в маринад і залиште на 10 хвилин.
- Тим часом наріжте кубиками фету і нашаткуйте петрушку.
- Кедрові горіхи обсмажте на сухій сковороді до рум’яності та приємного запаху (якщо у вас немає кедрових горіхів, їх можна замінити соняшниковим або гарбузовим насінням).
- Викладіть кабачки на тарілку, додати руколу і перемішайте. Додайте оливки, подрібнену фету і посипте горіхами.