14 лютого,
                    18:37
                
                Торт, який підкорить будь-яке серце: рецепт "Червоного оксамиту" від переможниці "МастерШеф"
Джерело:
Інстраграм valeria.matrokhinaТорт – це завжди хороша ідея, особливо на свято. Червоний оксамит – не тільки смачний на смак, він має просто неперевершений вигляд.
День святого Валентина чудовий привід приготувати просто приголомшливий торт під назвою "Червоний оксамит". Він має просто чудовий вигляд і точно підійде у якості подарунка.
До теми Це буде вау: що приготувати на романтичну вечерю – добірка страв за 15 хвилин
Рецепт торта "Червоний оксамит"
- Час: 1,5 години
 - Порцій: 6
 
– 280 грамів борошна;
– 20 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 3 столові ложки натурального какао-порошку;
– 0,5 чайної ложки харчової соди;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 85 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
– 140 грамів неароматизованої рослинної олії;
– 345 грамів цукру;
– 3 великі яйця (кімнатної температури);
– 1 столова ложка ванільного екстракту;
– 1,5 чайної ложки звичайного оцту;
– 3,5 столової ложки червоного гелевого харчового барвника;
– 160 грамів кефіру, кімнатної температури.
Для крему:
– 450 грамів якісного вершкового сиру;
– 170 грамів вершкового масла;
– 100 грамів цукрової пудри;
– 1 чайної ложки ванільного екстракту.
Приготування:
- Для початку розігрійте духовку до 170 °C
 - У глибокій ємкості з'єднайте борошно, кукурудзяний крохмаль, какао-порошок, харчову соду, розпушувач і сіль.
 - Перемішайте всі інгредієнти до повного поєднання.
 - В іншій мисці додайте вершкове масло, рослинну олію та цукор та збивайте все до кремового стану.
 - Додайте жовтки до масла з цукром, добре збийте і додайте ваніль, оцет і червоний харчовий барвник і перемішайте до повного з’єднання.
 - Окремо збийте білки до пишної піни.
 - Додайте половину попередньо змішаних сухих інгредієнтів до вологої суміші, і обережно поєднайте їх лопаткою, поки вони не з’єднаються.
 - Потім додайте весь кефір і обережно вимішуйте його до тих пір, поки не з’єднаєте. Нарешті, додайте другу частину сухих інгредієнтів, що залишилися, і обережно поєднайте все.
 - В самому кінці додайте попередньо збиті білки.
 - У кінцевому результаті у вас має вийти 2 бісквіти по 16 сантиметрів в діаметрі.
 - Помістіть їх у духовку на 30 – 35 хвилин або до тих пір, поки зубочистка не вийде чистою і сухою.
 - Вийміть бісквіти з духовки і дайте охолонути в формах.
 - Згодом перекладіть на решітку, щоб вони повністю охолонули.
 - Обгорніть їх плівкою та поставте на ніч у холодильник.
 - Для крему з'єднайте масло та вершковий сир та збийте їх разом на середній-високій швидкості до однорідності, близько 2 хвилин.
 - Додайте цукрову пудру, екстракт ванілі та дрібку солі. Збийте на низькій швидкості протягом 30 секунд, потім збільшуйте до високої швидкості і збийте протягом 3 хвилин, поки повністю не з'єднається і не стане вершковим.
 - Розподіліть крем на бісквіт і зберіть торт.
 - Поставайте його у холодильник для охолодження.