Торт, який підкорить будь-яке серце: рецепт "Червоного оксамиту" від переможниці "МастерШеф"

14 лютого 2024, 18:37
Читать новость на русском

Торт – це завжди хороша ідея, особливо на свято. Червоний оксамит – не тільки смачний на смак, він має просто неперевершений вигляд.

День святого Валентина чудовий привід приготувати просто приголомшливий торт під назвою "Червоний оксамит". Він має просто чудовий вигляд і точно підійде у якості подарунка.

До теми Це буде вау: що приготувати на романтичну вечерю – добірка страв за 15 хвилин

Рецепт торта "Червоний оксамит"

  • Час: 1,5 години
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 280 грамів борошна;
– 20 грамів кукурудзяного крохмалю;
– 3 столові ложки натурального какао-порошку;
– 0,5 чайної ложки харчової соди;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 85 грамів вершкового масла (кімнатної температури);
– 140 грамів неароматизованої рослинної олії;
– 345 грамів цукру;
– 3 великі яйця (кімнатної температури);
– 1 столова ложка ванільного екстракту;
– 1,5 чайної ложки звичайного оцту;
– 3,5 столової ложки червоного гелевого харчового барвника;
– 160 грамів кефіру, кімнатної температури.
Для крему:
– 450 грамів якісного вершкового сиру;
– 170 грамів вершкового масла;
– 100 грамів цукрової пудри;
– 1 чайної ложки ванільного екстракту.

Приготування:

  1. Для початку розігрійте духовку до 170 °C
  2. У глибокій ємкості з'єднайте борошно, кукурудзяний крохмаль, какао-порошок, харчову соду, розпушувач і сіль.
  3. Перемішайте всі інгредієнти до повного поєднання.
  4. В іншій мисці додайте вершкове масло, рослинну олію та цукор та збивайте все до кремового стану.
  5. Додайте жовтки до масла з цукром, добре збийте і додайте ваніль, оцет і червоний харчовий барвник і перемішайте до повного з’єднання.
  6. Окремо збийте білки до пишної піни.
  7. Додайте половину попередньо змішаних сухих інгредієнтів до вологої суміші, і обережно поєднайте їх лопаткою, поки вони не з’єднаються.
  8. Потім додайте весь кефір і обережно вимішуйте його до тих пір, поки не з’єднаєте. Нарешті, додайте другу частину сухих інгредієнтів, що залишилися, і обережно поєднайте все.
  9. В самому кінці додайте попередньо збиті білки.
  10. У кінцевому результаті у вас має вийти 2 бісквіти по 16 сантиметрів в діаметрі.
  11. Помістіть їх у духовку на 30 – 35 хвилин або до тих пір, поки зубочистка не вийде чистою і сухою.
  12. Вийміть бісквіти з духовки і дайте охолонути в формах.
  13. Згодом перекладіть на решітку, щоб вони повністю охолонули.
  14. Обгорніть їх плівкою та поставте на ніч у холодильник.
  15. Для крему з'єднайте масло та вершковий сир та збийте їх разом на середній-високій швидкості до однорідності, близько 2 хвилин.
  16. Додайте цукрову пудру, екстракт ванілі та дрібку солі. Збийте на низькій швидкості протягом 30 секунд, потім збільшуйте до високої швидкості і збийте протягом 3 хвилин, поки повністю не з'єднається і не стане вершковим.
  17. Розподіліть крем на бісквіт і зберіть торт.
  18. Поставайте його у холодильник для охолодження.