На будь-який смак: рецепти мʼясних страв до столу
30 березня 2024,
06:31
Читать новость на русском
Джерело:
SmakerВеликдень – чудовий час поласувати соковитими, ситними та такими апетитними м'ясними стравами. Якщо не знаєте, що готувати – загляньте у наш список.
М'ясні домашні страви дуже соковиті та просто тануть в роті. Вони ідеально пасують до паски та соусу з хрону.
Не пропустіть 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті
Ковбаса куряча
- Час: 2 години
- Порцій: 6
– 1 кілограм курячого філе;
– 1 кілограм м'яса з курячих четвертин;
спеції:
– 18 грамів солі на 1 кілограм;
– 4 грами часнику на 1 кілограм;
– 3 грами білого перцю на 1 кілограм;
– 1 грам мускатного горіха на 1 кілограм;
– 1 грам коріандру на 1 кілограм.
Приготування:
- Філе наріжте кубиками 2 на 2 сантиметри, четвертинки м’яса без шкіри перемеліть м'ясорубкою.
- Додайте всі сухі спеції та воду та вимішуйте, поки начинка не стане липкою. Готову начинку накрийте кришкою і поставте в холодильник на 24 години.
- Через 24 години ще раз вимісіть.
- Підготовленою начинкою наповніть кишку та щільно зав’яжіть.
- Залиште маринуватися на 3 години.
- Випікайте ковбасу при температурі 170 градусів.
- Час зазвичай варіюється від 60 до 90 хвилин, залежно від розміру та товщини ковбаси.
- Впродовж першої половини часу приготування рекомендується припікати ковбасу без покриття, щоб вона здобула золотисту скоринку.
- Потім можна покрити її фольгою, щоб запобігти пересиханню, і продовжити запікання до повного приготування всередині.
- Важливо використовувати м'ясний термометр, щоб переконатися, що внутрішня температура ковбаси досягла безпечного рівня, який зазвичай становить близько 70°C для курячого м'яса.
Шинка
- Час: 2 години
- Порцій: 6
– 1,5 – 2 кілограми свинячої шинки;
– 2 столові ложки томатної пасти;
– 2 зубчики часнику, подрібнені;
– 2 столові ложки олії;
– сіль і перець до смаку;
– 500 грамів помідорів;
– 1 головка часнику;
– 2 гілочки розмарину;
– 1 лавровий лист.
Приготування:
- Розігрійте духовку до 150°C.
- Викладіть шинку в глибоку форму для запікання. У невеликій мисці змішайте томатну пасту, подрібнений часник, олію, сіль, перець і змастіть цією сумішшю шинку з усіх боків.
- Застеліть шинку папером для випікання та накрийте її подвійним шаром алюмінієвої фольги.
- Випікайте 4 години.
- Зніміть фольгу і папір для випікання, а поруч з шинкою викладіть помідори на гілочках, розрізану горизонтально навпіл головку часнику, лавровий лист і голки розмарину.
- Поставте в духовку і продовжуйте випікати 30 хвилин або поки помідори не будуть готові. Дістаньте шинку з духовки і відставте на 20 хвилин, щоб м'ясо ввібрало сік. Подавайте з печеними помідорами і отриманим соусом.
Корейка у рукаві
- Час: 2 години
- Порцій: 6
– пів кілограма свинячої корейки без кісток;
– 3 зубчики часнику;
– 2 столові ложки гірчиці;
– 2 столові ложки олії;
– сіль і перець до смаку;
– чебрець до смаку;
– майоран до смаку;
– розмарин до смаку;
– трохи червоного вина (за бажанням) до смаку.
Приготування:
- Свинячу корейку ретельно промийте і обсушіть.
- Приготуйте маринад – змішайте гірчицю, продавлений часник і всі спеції.
- Цією сумішшю слід натерти свинячу корейку маринадом, накрити фольгою і залишити в холодильнику на кілька годин (краще на ніч).
- Розігрійте духовку до 180 градусів, нагрів "верх-низ".
- Дістаньте м'ясо з холодильника і помістіть його в рукав. Злегка полийте олією і, якщо хочете, червоним вином.
- Випікайте близько години.