Три страви з нуту: домашні рецепти

19 лютого 2021, 16:07
Читать новость на русском

Найсмачніші страви з нуту, які ви з легкістю можете приготувати вдома. До вашої уваги – суп з фрикадельками, салат і закуска – фалафель.

Страви з нуту популярні в східній кухні, зокрема у Туреччині, Ізраїлі. Нут – поживний білок, який використовують для приготування вегетаріанських страв.

Читайте також Як приготувати хумус: домашній рецепт від Тані Литвинової

Фалафель з нуту

Інгредієнти:
– 250 грамів нуту;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 50 грамів кінзи;
– 50 грамів петрушки;
– 2 зубчики часнику;
– 1 чайна ложка коріандру;
– 150 мілілітрів соняшникової олії;
– сіль, перець.
  1. Ретельно помийте нут, замочіть у холодній воді на 8-10 годин, найкраще – на ніч.
  2. У каструлі з окропом відваріть нут до готовності, варіть протягом години.
  3. Почистіть цибулю, часник. Помийте, почистіть від шкірки моркву. У блендері подрібніть нут з цибулею і морквою, часником, додайте кінзу, петрушку.
  4. Перемішайте у мисці, додайте перець, сіль, коріандр, залиште на 30 хвилин. Сформуйте кульки.
  5. У каструлі розігрійте олію, занурте кульки. Обсмажте кульки протягом трьох хвилин, перекладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Фалафель/ Фото unsplash.com

Салат з нуту

Інгредієнти:
– 100 грамів нуту;
– 100 грамів гарбуза;
– 100 грамів шпинату;
– 50 грамів родзинок;
– 1 столова ложка оливкової олії;
– лимонний сік;
– сіль, перець.

Салат з нутом/ Фото pexels.com

  1. Для приготування салату помийте, почистіть гарбуз, наріжте кубиками. Розігрійте духовку до температури 190 градусів, відправте запікатись на 25 хвилин.
  2. У каструлі з окропом відваріть нут.
  3. Для приготування соусу у мисці з'єднайте оливкову олію з лимонним соком, перемішайте.
  4. Шпинат ретельно помийте.
  5. У мисці з'єднайте гарбуз з нутом, додайте шпинат, родзинки, змастіть соусом, додайте сіль, перець.
  6. Викладіть на тарілку.

Суп з нуту з фрикадельками

Інгредієнти:
– 150 грамів нуту;
– 150 грамів курячого фаршу;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 2 картоплі;
– 2 зубчики часнику;
– 1 яйце;
– соняшникова олія;
– сіль, перець.

Суп з фрикадельками/ Фото freepik.com

  1. Ретельно помийте нут, замочіть у холодній воді на ніч.
  2. У каструлі з окропом відваріть нут до готовності, варіть протягом години.
  3. Почистіть цибулю, часник, подрібніть ножем.
  4. Помийте, почистіть картоплю, моркву, натріть на грубій тертці.
  5. На пательні обсмажте цибулю з морквою.
  6. У мисці фарш змішайте з яйцем, додайте сіль, перець, сформуйте кульки. У готовий нут, викладіть фрикадельки, цибулю з морквою, додайте картоплю, сіль, перець. Варіть ще 20-25 хвилин до готовності.
  7. Викладіть на тарілку. Подавайте гарячим. Смачного!