Паска – традиційний хліб, який зазвичай випікається на Великдень. Вона символізує воскресіння Ісуса Христа та святкування нового життя. Паска має особливе релігійне значення та готується з особливою урочистістю.
Цікаво Рецепт м’яса на природі: приготуйте стейк на Великдень
Чи можна викидати паску
Перед тим як розпочинати приготування, важливо правильно розрахувати кількість пасок, щоб всі вони були з'їдені без залишку.
Особливі святкування / Фото pexels
Наші пращури зазвичай закопували залишки великоднього столу, а хлібом годували птахів. Ні в якому разі не можна викидати залишки паски чи будь-якої іншої освяченої їжі у сміттєвий бак.
Що приготувати
Для використання залишків паски можна приготувати торт. Вам знадобиться близько 150 грамів паски та 100 грамів м'якого вершкового масла. Перетворіть паску на дрібну крихту за допомогою блендера або м'ясорубки.
Далі змішайте отриману крихту з вершковим маслом і помістіть формі для випікання, рівномірно розподіляючи суміш по дну.
Розігрійте духовку до 180°C і запікайте основу з паски впродовж 10 – 12 хвилин. Після цього основу можна використовувати для приготування чизкейка, сирного пирога або кремового торта.
Легкий і швидкий спосіб перетворити залишки великоднього хліба – зробити з них десерт. Розкладіть шматочки паски в глибокий посуд, залити їх йогуртом, варенням або згущеним молоком і дайте постояти в холодильнику, щоб вони добре просочилися. Готову суміш прикрасьте свіжими ягодами або посипте тертим шоколадом.