Відома кондитерка Ліза Глінська поділилася цінною інформацією про конвекцію на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.

Читайте також Що таке кондитерська бордюрна стрічка – всі секрети розповідає Ліза Глінська

Конвекція – це функція в духовці, завдяки якій випічка буде готуватись при однаковій температурі. Не у всі духовках є конвекція. Не знаєте як перевірити її на наявність конвекції? Просто відчиніть свою духовку, якщо на задній стінці у вас є вентилятор – у вас є конвекція.

Саме завдяки цьому вентилятору ваша духовка рівномірно прогріється, адже температура буде рівномірно розподілятися, а випічка не буде підгоряти з одного боку.

Ще з фізики нам відомо, щоб тепле повітря завжди підіймається в гору, а от конвекція завдяки вентилятору підтримуватиме однакову температуру по всій духовці.

На режимі конвекція ви можете готувати на будь-якому рівні в духовці, також не бійтеся, що страва може пригоріти чи не випектись з одного боку. Запахи в режимі конвекції теж не змішаються, тому господині сміло можуть готувати одночасно торт та м'ясо.

Що готувати з конвекцією, а що категорично не можна

На режимі конвекція випікаємо:

– бісквіти;

– пісочне тісто;

– меренгу;

- листове тісто;

– дріжджову випічку;

– чізкейки.

Без конвекції готуємо:

– макарон;
– заварне тісто.